Annonce
Aarhus

Nu blander politiet sig: Kør ordentligt ved Dokk1

Anarkiet fortsætter på Mindet ved DOKK1

Politiet appellerer indtrængende til bilisterne om at overholde færdselsloven og følge skiltningen ved Dokk1.

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune retter nu en indtrængende appel til bilister, som kører på strækningen ved Mindet, om at skiltningen respekteres.

Adgangsvejene til og fra Dokk1.

Dagligt ses trafikanter, som ikke respekterer skiltningen ved Mindet, og som bevidst vælger at køre mod kørselsretningen. Der opstår meget farlige situationer, når trafikanterne tager færdselsloven i egen hånd.

Århus Stiftstidende har tidligere beskrevet og dokumenteret de farlige situationer. Se eksempelvis denne video:

Annonce

Faren opstår, fordi bilister krydser jernbanen uden at kunne se jernbanesignaler og bomme. Togene har derfor flere gange måttet standse på grund af biler, der holder på jernbanesporet.

»Mange trafikanter vælger bevidst at køre imod kørselsretningen fra havneområdet frem mod Europaplads. Det er ekstremt farligt. Trafikanter, togpassager, lokofører og bilisten selv er i stor risiko for uheld,« udtaler vicepolitiinspektør Michael Henningsen, Østjyllands Politi.

En anden konsekvens ved den ulovlige kørsel er, at fremkommeligheden i trafikken sænkes for de lovlige bilister på kystvejsstrækningen. Det sker, fordi signalanlægget bliver påvirket uhensigtsmæssigt, og derved reduceres den grønne signaltid til trafikanter på kystvejsstrækningen.

Indenfor den seneste måned er skiltningen i området suppleret med yderligere skilte, for herved at tydeliggøre de lovlige kørselsforhold.

Aarhus Kommune er lydhør overfor gode forslag til yderligere forbedring af skiltningen ved Mindet. Men supplerende skiltning gør det ikke alene. Hvis det skal virke, skal bilisterne som sagt også respektere skiltene.

Mindet er kun adgangsvej for virksomheder i Toldkammeret, Pakhus 17, området ved Toldbodgade og parkeringsanlægget i Dokk1. Det fremgår af en helhedsplan for området omkring Dokk1 og af en trafikplan for Aarhus Midtby, som byrådet vedtog i 2003 og 2005.

»Planerne beskriver, hvorfor og hvordan trafikmønster og adfærd i midtbyen skal virkeliggøres. Der er lagt vægt på, at det først og fremmest skal være attraktivt for trafikanter at komme til og fra de centrale dele af Aarhus, og at de fysiske barrierer mellem by og havn bliver reduceret. Dette indebærer blandt andet en reduktion af den gennemkørende trafik, og at havnetrafikken henvises til at benytte Marselis Boulevard - og dette ligger til grund for trafikplan og begrænsninger af trafikken på Mindet,« forklarer fungerende mobilitetschef Anton Iversen fra Center for Byudvikling og Mobilitet.

Den anbefalede rute for trafikanter til og fra Mellemarmen på Aarhus Havn udgøres af Jægergårdsgade, Marselis Boulevard eller Sumatravej.

I øjeblikket er Jægergårdsgade spærret på grund af kloakarbejde, så det anbefales at benytte Sumatravej frem til årsskiftet.

.services-box, .subscription-ad, .localclub-ad, .article-f2, .carousel-image .photogallery-photo, .article-related {

display: none;

}

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce