x
Annonce
Aarhus

Nu bliver havnebadet sat i søen bid for bid

Det er måske ikke lige til at se, men det her er starten på byens kommende havnebad, der åbner næste sommer. Det kunne næsten se ud som om, at samlevejledningen er på finsk. I hvert fald kommer de mange og tonstunge betonelementer til havnebadet i en lind strøm med lastbiler fra fabrikken i Finland. Foto: Axel Schütt.

Så er de første elementer til det kommende havnebad landet i vandet i Bassin 7 på Aarhus Ø.

Så er de første elementer til det kommende havnebad landet i vandet i Bassin 7 på Aarhus Ø.
Annonce
<p>Og sådan nogenlunde kommer havnebadet til at se ud, når det er færdigt omkring 1. juni 2017. Illustration: BIG.</p>
Havnebadet skal stå klar, når badesæsonen starter 1. juni 2017.
Og sådan nogenlunde kommer havnebadet til at se ud, når det er færdigt omkring 1. juni 2017. Illustration: BIG.
Når man i disse dage ser de tonstunge betonelementer skvulpe lettere havarerede rundt ved kajkanten, kan man godt komme lidt i tvivl om projektets sødygtighed.
Der kommer nok mere styr på det, efterhånden som lastbillæssene ankommer med flere betonelementer fra fabrikken i Finland, og elementerne bliver spændt sammen og fortøjret.
Havnebadet er et element i det projekt, som Bjarke Ingels & Co vandt retten til at opføre boligbyggeriet AARhus på. Det er tegnet af Ingels firma Big, bliver bygget af Casa, betalt af Salling Fondene og skal drives af kommunen.
»Havnebadet skal nok bliver færdigt til tiden. Faktisk forventer vi, at det står klar i maj,« siger Allan Jørgensen, der er projekt salgschef hos Kilden & Mortensen, der udover at opføre AARhus altså også har ansvaret for at få bygget havnebadet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce