Annonce
Østjylland

Nu bliver Toftevang omdannet til boliger

<p>Det kan være svært at se det ­attraktive i det gamle plejehjem, hvis man besøger det nu. Men når taget er skiftet, der er sat nye vinduer i, der er lavet indgangspartier og det store fællesområde i midten af bygningen har fået den grønne farve tilbage, så kan alt se anderledes ud. Foto: Tommy Loberg Jøns</p>

Flere gange siden lukningen af plejehjemmet i 2005 har man forsøgt at lave boliger på området. Nu bliver der plads til 36 af slagsen med en fornem udsigt ud over byens tage.

Det skulle have været ejerlejligheder i prisklassen 1,5-2,0 millioner kroner, som oprindeligt skulle have erstattet de lettere nedslidte plejehjemsboliger på Toftehøjen lige ud til Østeralle i Ebeltoft. Det satte finanskrisen en stopper for.

Der bliver en fornem udsigt fra de lejligheder, som vender ud mod Østeralle, hvor flere også vil få en altan. Foto: Tommy Loberg Jøns

Og til foråret 2017 bliver det i stedet 36 almennyttige boliger, som slår dørene op mellem Ebeltoft Idrætscenter og Ebeltoft Skole.

Lang vejen vil der være parkeringspladser, grønne områder og adgangsvej fra Østeralle. Illustration: Arkitektfirma Poul Erik Clausen

Det er DjursBo, der står bag byggeriet af de 36 lejligheder fra 65 kvadratmeter og op til 115 kvadratmeter, hvor langt de fleste kommer til at få en storslået udsigt ud over Ebeltoft by og Fregatten Jylland. Pris for hele projektet: 69,5 millioner kroner.

Annonce

Projektet, der har karakter af nybyggeri, er i virkeligheden et større renoveringsprojekt, hvor meget af det oprindelige byggeri fra 1970'erne stadig vil danne rammerne.

»Men vi efterisolerer på alle ydervæggene og lofterne, så vi lever op til de nyeste energimærkninger. Derudover beholder vi de oprindelige vægge og renoverer ud fra det,« fortæller Klaus Allermann fra Ålsrode Tømrerfirma, der har fået til opgave at løfte projektet, som tidligere ejere ikke har haft succes med.

Plejehjemmet Toftevang blev bygget i 1974 og fungerede som plejehjem indtil 2005, hvor Søhusparken i byens sydlige ende stod færdig, og beboerne blev flyttet til nye rammer.

Herefter har bygningerne stået tomme, mens flere forskellige har forsøgt sig med ombygning af plejehjemmet. Uden succes.

Men beslutningen om at lave en helhedsplan for Skanseparken i Ebeltoft bragte samtidig Toftevang i spil igen.

»I forbindelse med moderniseringen af Skanseparken bliver lejlighederne større, og der nedlægges cirka 40 lejligheder. Det bragte Toftevang i spil, så vi kunne bibeholde den samme mængde boliger i Ebeltoft. Og så bliver det moderne og flotte lejligheder,« siger borgmester Claus Wistoft (V), efter han har stukket skovlen i jorden på det, der bliver en terrasse med udsigt over Kvickly, byen og Fregatten Jylland i baggrunden.

De 36 lejligheder bliver fordelt med 26 lejligheder i øverste etage og 10 lejligheder i den nederste etage, mens der kommer en adgangstrappe fra hjørnet ud mod Kvickly, der vil have direkte passage ind til midten af byggeriet.

»Det er en utrolig attraktiv beliggenhed, og det er en meget spændende bygning, når man ser bort fra det lettere forfald, som bygningen har efter de mange år. Og så er det bare en god historie, at vi kan lave et godt projekt sammen med kommunen,« siger Dennis Larsen, direktør i DjursBo.

Sammen med renoveringerne i Skanseparken og på Toftevang har DjursBo også købet Brændpunktet af Syddjurs Kommune. Det skal fungere som et forsamlingshus for de to nyrenoverede boligområder fra 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce