Annonce
Horsens

Nu er butikken vejrsikret - har rykket det meste indendørs

Danske Stenhuggerier er flyttet fra Bjerrevej til Strandkærvej 42, hvor Finn Sørensen tager imod kunderne. Gravstensbutikken har valgt at rykke de fleste af sine varer inden døre for at skabe de bedste forhold for kunderne. Foto: Morten Pape
Danske Stenhuggerier er flyttet fra Bjerrevej 21 til Strandkærvej 42. Gravstensbutikken har samtidig rykket de fleste af sine varer inden døre - og så handler det ikke kun om begravelser i forretningen, fortæller daglig leder i Horsens-afdelingen.

Horsens: Der er lyst og varmt, sten i de fleste afskygninger, fuglebade og skrifttyper.

Danske Stenhuggerier er rykket fra Bjerrevej 21 ind i den tidligere købmandsbutik og malerforretning på Strandkærvej 42.

Udover den fysiske flytning er der også sket andre ændringer af Horsens-afdelingen.

For næsten samtlige gravsten, urne- og plæneplader er nu placeret inden døre i det nye 250 kvadratmeter store udstillingslokale. Det er gjort for at skabe de mest optimale forhold for kunderne, lyder det fra ejeren Danske Stenhuggerier i Nr. Snede.

Men det er ikke kun grav- og urnesten, der kan handles i de nye lokaler. Også fuglebade og granitbænke, vaser og bronzelanterner til parcelhusets have, store natursten, der kan pryde i haven eller ved et firmadomicil, er en del af sortimentet.

Annonce
Jeg skal ikke være en påtrængende sælger, men er til for at vejlede de, der kommer herind - i et stille og roligt tempo.

Finn Sørensen

Fra Skanderborg

Daglige ansvarlige i Horsens-afdelingen er Finn Sørensen fra Stensballe.

Han er ny i Horsens-regi, men har de seneste seks et halvt år befundet sig i firmaets Skanderborg-afdeling.

Forretningen har åben mandag til fredag kl. 11-16.30, og i det tidsrum nyder Finn Sørensen, der er fyldt 70 år, at tage imod og vejlede kunder. Også selvom han møder mennesker, hvor livet kan gøre allermest ondt.

- Jeg skal ikke være en påtrængende sælger, men er til for at vejlede de, der kommer herind - i et stille og roligt tempo, siger han.

Finn Sørensen er egentligt pensionist, og arbejdede i mange år inden for håndværkbranchen, blandt andet nogle år som ansat hos Hornsyld købmandsgårds tømmerhandel.

Han trives i dag godt med at have en sidebeskæftigelse ved siden af sin pensionisttilværelse, forklarer han.

Kan selv designe gravsten

I Horsens har de besøgende mulighed for selv at være med til at designe gravstenen med inskription og dekoration i naturlig størrelse.

- Vi ønsker at skabe Danmarks bedste oplevelse og give kunderne inspiration til både traditionelle gravsten og moderne og alternative gravminder, fortæller Finn Sørensen.

Danske Stenhuggerier er grundlagt i Nr. Snede i 1983 og er med 62 lokale forretninger landsdækkende. Produktion og tilretning af de sten, der bestilles i Horsens, gennemføres af faguddannede stenhuggere - primært i Nr. Snede.

I Horsens-forretningen præsenteres blandt andet et større udvalg i bornholmsk granit hentet fra Danske Stenhuggeriers egne stenbrud på klippeøen.

- Vi har det meste, almindelige til helt store sten. Også skrifttyper kan man få på den måde, man har lyst. De fleste vælger indgraveringer. Men vi forhandler også bronze-bogstaver, forklarer Finn Sørensen, mens han viser, hvordan man via computer kan vælge sten og sætte navn ind som eksempel, så kunderne bedre kan se det endelige resultat.

- Oftest skal der i den forbindelse også gøres plads til et familiemedlem på sigt. nogle kan bedre klare den snak end andre, fortæller Finn Sørensen.

- Vi skal jo alle den samme vej, og selvom det kan være hårdt at tale om for nogle mennesker, så kan jeg mærke på en del kunder, at det trods alt letter at få talt praktikaliteterne og tingene igennem, siger Finn Sørensen.

Der er stadig lidt plads foran butikken til gravsten, selvom de fleste er flyttet indenfor i den nye forretning på Strandkærvej 42. Foto: Morten Pape
De fleste vælger indgraveringer på gravstene. Et computerprogram kan visualisere navn og eventuelle dekorationer på den sten, der bliver valgt til den pårørendes gravsted. Foto: Morten Pape
Den nye forretning på Strandkærvej 42 sælger ikke kun grav-, urne- og plænestene, men også vandbade og granitbænke samt store natursten, vaser og bronzelanterner til parcelhusets have og firmadomiciler. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce