Annonce
Østjylland

Nu er byens vartegn taget på job: Flere stod på molen og sagde farvel

Flere var mødt op på molen ved Stena Lina for at se boreriggen Maersk Interceptor forlade Grenaa Havn. Foto: Anders Tilsted
Boreriggen Maersk Interceptor er ikke længere i Grenaa Havn, for den er på vej til Nordsøen. Flere stod og så på, da den blev slæbt ud af havnen.

Grenaa: Tirsdag morgen og tidlig formiddag forlod en af verdens største borerigge, Maersk Interceptor, Grenaa Havn, og to slæbebåde fører den nu mod Nordsøen.

Skiftende borerigge er i de seneste år blevet lidt af vartegn for Grenaa, og man har kunnet se boreriggenes mere end 200 meter lange ben langvejsfra. Men da Maersk Interceptor nu er taget på job, går der noget tid, hvor der ikke er en borerig i havnen.

Flere mennesker var mødt op på molen ved Stena Line for at se det imponerende syn, da boreriggen på omkring 27.000 ton blev slæbt ud af havnen. Hele Grenaas "husfotograf" Inger Kjær var naturligvis på pletten. Hun er kendt for at tage rundt i Grenaa og tage billeder af alt, hvad der rører sig.

Annonce
Fritidsfotografen Inger Kjær har næsten dagligt taget billeder af Interceptor. Foto: Anders Tilsted

- Der er ingen tvivl  om, at Interceptor og de andre borerigge har været de mest fotograferede motiver i Grenaa i de seneste år. Jeg selv har været hernede næsten dagligt og tage billeder, og det er jo blevet et af byens vartegn. Når jeg har været rundt på Djursland, har jeg også stået på bakker og taget billeder af boreriggene, for man har godt nok kunnet se dem fra lang afstand,  siger Inger Kjær.

Slæbebåde havde styr på det

Arbejdet med at få Interceptor ud af havnen forløb uden problemer, og det gik hurtigt. Slæbebåden Manta stod for det store slæb, imens to mindre slæbebåde var med til at styre retningen på boreriggen.

Da borerig og slæbebåde var kommet godt ud af havnen, blev de to mindre slæbebåde koblet af Interceptor, og slæbebåden Princess blev koblet på. Manta og Princess skal få Interceptor ud til oliefeltet Valdemar i den danske del af Nordsøen. Den skal i første omgang ikke bore efter olie, men den skal bruges som beboelses-platform.

Interceptor har ligget i havnen i Grenaa i små to år, og den har ligget side om side med boreriggen Maersk Innovator. Den forlod havnen for en måneds tid siden, og Innovator borer nu efter olie ved Skotland.

Annonce

Nye motiver

Selvom Inger Kjær ikke længere kan tage billeder af Maersk Interceptor, skal borgerne i Grenaa ikke blive urolige for, at hun begynder at lægge færre billeder op på hendes facebook-side og på facebook-siden 8500 Grenå.

- Nej, nej jeg skal nok finde noget andet at tage billeder af. Men jeg kan jo godt lide, at der sker noget, og jeg glæder mig da til, at der kommer en ny borerig, siger den ivrige fritidsfotograf.

Grenaa Havn er sammen med Esbjerg Havn udnævnt som basehavne for Maersk Drillings borerigge, og derfor skal der nok komme flere borerigge til Grenaa. Men det er ikke til at sige hvornår.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Erhverv For abonnenter

Busselskab kører millioner hjem, rengøringsfirma mister ansatte og vindues-sælger har millionunderskud: Her er 11 lokale regnskaber

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce