Annonce
Østjylland

Nu er chancen der: Hilding leder efter ny kaptajn til fiskerestaurant på havn

Hilding Hvid håber, at han kan finde en forpagter til restauranten Den Blå Kutter i Bønnerup hurtigt. Foto: Anders Tilsted
Hvis du gerne vil have din egen fiskerestaurant, så er muligheden der nu. Hilding Hvid vil nemlig gerne finde en forpagter til Den Blå Kutter på havnen i Bønnerup.

Bønnerup: I mange år har Hilding Hvid og hans kone Helle både drevet Gjerrild Kro samt fiskerestauranten Den Blå Kutter i Bønnerup. Men nu søger de en forpagter til Den Blå Kutter så hurtigt som muligt, så den nye "kaptajn" kan nå at få sommersæsonen med.

- Jeg har jo rendt rundt på Gjerrild Kro, siden jeg var 10 år, så det er min base, og det bliver der ikke ændret ved. I de seneste år har vi kun haft Den Blå Kutter åben for selskaber og så i juli måned. Det er synd, for den kan bære væsentlig mere, men vi er jo ikke 25 år længere. Derfor vil vi rigtig gerne finde nogle, der vil drive deres egen restaurant, siger Hilding Hvid.

Han overtog Gjerrild Kro efter sin far for 35 år siden og har haft Den Blå Kutter i over 20 år. Kroejeren har et par gange undervejs haft forpagtere til fiskerestauranten på havnen i Bønnerup.

Annonce

Forpagter får travlt

- Jamen, jeg leder jo efter en køkkenfaglig person - meget gerne et par - som vil hygge sig her på havnen og give den en skalle om sommeren. I ydersæsonen kan de drosle lidt ned, men det vil stadigvæk være oplagt at have åbent i weekenderne. Derudover vil der være mange selskaber i løbet af året, fortæller Hilding Hvid.

På lørdag skal der for eksempel både være et bryllup og en barnedåb i restaurantens lokaler. Den 65-årige kroejer regner med, at den nye forpagter ligesom ham kommer til at give forskellige fisk en helt central placering på menukortet.

- Ja det kommer nok til at give lidt sig selv med den her placering, og så er Norddjurs jo bare et spisekammer med mange fantastiske råvarer, konstaterer han med smil.

Annonce

Kroejer har også en café

Bygningen, hvor Den Blå Kutter ligger, var oprindeligt en gammel smedje. Men da Hilding Hvid i sin tid var nede for at kigge på lokalerne, for at se om de egnede sig til restaurant, kom der en blå kutter ind i havnen.

- Så var det jo oplagt, at det var det, restauranten skulle hedde, siger han.

Hilding Hvid og hans medarbejdere er ved at gøre klar til både bryllup og barnedåb i Den Blå Kutter.  Foto: Anders Tilsted

Hvis man kender lidt til Hilding Hvid, ved man, at han er en mand, der elsker at sætte alle mulige ting i gang, hvor god mad og godt selskab er i centrum. For en håndfuld år siden åbnede han også det lille spisested Café Kajkanten helt nede ved havnebassinet i Bønnerup. Caféen åbner for sæsonen Store Bededag.

- Vi kommer til at fortsætte med at have Café Kajkanten, for den kan vi sagtens drive samtidig med kroen.

Annonce

Kokke søges

Og så sender han lige en lille jobannonce afsted.

- Vi kan godt bruge nogle flere kokke på Gjerrild Kro. Det er virkelig svært at finde kokke, og det er også en af grundene til, at vi nu forsøger at finde en forpagter til Den Blå Kutter. Ellers havde vi nok bare beholdt den, for det er virkelig et dejligt sted.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Østjylland

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce