Annonce
Aarhus

Nu er der penge til Beder-Beringvejen

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard sætter nu penge af til arbejdet, så Beder-Beringvejen kan åbnes i 2024, hvis de andre partier vil være med.

Borgmester Jacob Bundsgaard peger på, hvordan kommunen kan finansiere en ny ringvej, Beder-Beringvejen, til 470 mio. kr. Og han sætter årstal på, hvornår vejen kan åbne.

AARHUS/BEDER: I mere end 20 år har Aarhus Syd ventet på en ny ringvej, der skulle forbinde Oddervej med E45. Og nu skal det være. Snakken om en ny ringvej syd for Aarhus, kaldet Beder-Beringvejen, skal være andet og mere end snak. Nu skal vejen også anlægges.

Det er holdningen hos borgmester Jacob Bundsgaard, der i udspillet til de kommende budgetforhandlinger har indlagt en række forslag til, hvad råderummet til anlæg skal anvendes til af nye aktivteter.

Byrådet har tidligere vedtaget at starte en opsparing til en Beder-Beringvej. Og for et år siden valgte et flertal i byrådet bestående af alle partier i byrådet undtagen Venstre, at den nye ringvej skulle anlægges i linjeføring A. Linjeføringen blev fastlagt efter en længere VVM- og offentlighedsfase.

Annonce
Det blev linjeføring A, der løb med sejren, da byrådet for et år siden fastlagde, hvor den kommende Beder-Beringvej skal løbe. Nu sætter borgmesteren penge af til arbejdet, så vejen kan åbnes i 2024, hvis de andre partier vil være med.

Stort løft til den sydlige del

Nu følger så pengene, så vejen kan stå klar til bilisterne senest i 2024. Hvis byrådets flertal ellers er med på at afsætte pengene.

- Jeg har et ønske om at give infrastrukturen et meget stort løft. I alt foreslår jeg bedre infrastruktur for en milliard kroner over de kommende år, heraf afsættes 470 mio. kr. til at forbedre infrastrukturen i den sydlige del af byen, siger borgmester Jacob Bundsgaard. (S).

Beder-Beringvejen koster 470 millioner kroner og skal finansieres af tre elementer: Årlig opsparing til vejen (i alt 195 mio. kr.), penge fra Mobilitets og Vejfonden MOVE (175 mio. kr.), samt en infrastrukturreserve (100 mio. kr.), som blev afsat til 10-årige anlægsplaner i 2014-23.

- Hvis der er opbakning i byrådet til finansieringen, kan vi komme i gang med vejen nu. Det tager noget tid at planlægge arbejdet og udføre grave- og vejarbejdet, men planlægningen kan for så vidt gå i gang nu, fordi finansieringen er på plads. Og så forventer jeg, at vejen kan åbnes senest i 2024, siger Jacob Bundsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce