Annonce
Østjylland

Nu er der plads til flere passagerer på Anholt-færgen

Det er blevet muligt at øge kapaciteten på Anholt-færgen, så flere passagerer kan sejles frem og tilbage til øen. Arkivfoto: Jens Munk
Efter i en periode at have sejlet med en begrænsning på 35 passagerer per afgang på grund af coronavirus, øges kapaciteten nu på færgen mellem Grenaa og Anholt, så der fremover kan sejles med op til 122 passagerer. Det svarer til halvdelen af den normale sommer-kapacitet.
Annonce

Anholt: Siden slutningen af marts har der maksimalt måttet være 35 passagerer med Anholtfærgen. Nu lysner det - og kommunalbestyrelsen har endda sat penge af til ekstra ture, hvis der bliver behov for det.

Norddjurs Kommune indførte i slutningen af marts en begrænsning på passagerantallet på Grenaa-Anholt færgen, så der kunne medtages højst 35 passagerer per afgang. Begrænsningen, som blev indført efter instruks fra politiet, baserede sig på bestemmelsen om gulvareal per person i bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger, som blev indført i forbindelse med håndteringen af coronavirus.

Annonce

Færgen må være halvt fuld

Nu har politiet informeret Norddjurs Kommune om, at transportmidler som færger ikke længere er omfattet af bekendtgørelsen.

Det betyder, at kapaciteten på Anholt-færgen kan øges, så flere passagerer kan sejles frem og tilbage til øen.

Da anbefalingerne om afstand og hygiejne for at undgå smitte stadig skal følges, vil passagerantallet fremover udgøre højst halvdelen af de tilgængelige sæder på færgen. Anholt-færgen kan i normale tider medbringe 244 passagerer i sommersejlplanen, så det giver et maksimalt antal på 122 passagerer per afgang med disse restriktioner.

Ændringen er trådt i kraft onsdag 13. maj.

Annonce

Der kan sejles ekstra

I forbindelse med bededagsferien blev der indsat to ekstra færgeafgange. De blev finansieret indenfor den eksisterende økonomiske ramme for færgesejladsen.

På et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde 12. maj besluttede kommunalbestyrelsen derudover at afsætte 200.000 kroner til mulige ekstra færgeafgange. Disse afgange kan efter behov indsættes, hvis det vurderes, at begrænsningen på 122 passagerer ikke kan imødekomme efterspørgslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce