Annonce
Horsens

44 byggegrunde i Gedved er ved at være klar til salg: Nu er der sat priser på

Korntoften i det nordlige Gedved set fra luften. De byggegrunde i udstykningen, der kommer til salg snart, ses øverst i billedet. Arkivfoto
Grundene i etape to er dyrere end i den første etape af udstykningen Korntoften. Det skyldes markedsforholdene og den lidt mere attraktive geografiske placering, lyder det fra mægleren, der har vurderet grundene.

Gedved: Byggemodningen er færdig med udgangen af denne måned, og herefter vil 44 byggegrunde i udstykningen Korntoften i det nordlige Gedved være klar til salg.

Økonomi- og erhvervsudvalget har netop sat priser på grundene på vejene Kimet og Stakken, der har en størrelse på mellem 724 og 1297 kvadratmeter. Den billigste grund kommer til at koste 695.000 kroner og den dyreste 848.000 kroner. Gennemsnitsprisen for grundene er på 776.750 kroner.

Grundene vil blive udbudt til mindstepriser og solgt til højestbydende.

Der er tale om etape to i udstykningen Korntoften, der også omfatter udstykningerne Strået og Akset. Set i forhold til etape et er den gennemsnitlige grundpris i etape to steget med 86.625 kroner.

Det skyldes ifølge Nybolig Projektsalg Horsens, der har vurderet grundene for kommunen, dels at markedsforholdene har ændret sig, dels at grundene i etape to har enten udsigt og/eller have mod grønne friarealer. Udsigten er modsat etape et primært sydvendt i etape to.

Annonce

Flere vil bo i Gedved

I vurderingsrapporten skriver ejendomsmæglerne blandt andet, at Gedved by igennem flere år har været inde i en positiv udvikling.

Cirka 80 procent af grundene i etape et er solgt, og den hurtige omsætningshastighed viser ifølge mægleren, at der er et opsparet behov og stigende interesse for at flytte til området.

Om udstykningen skriver mæglerne blandt andet, at den "ligger i et smukt og naturskønt område, i et kuperet terræn". Det bemærkes også, at Gedved "er en by i vækst, som er begunstiget af sin gode geografiske placering, med ca. 10 minutters kørsel til Horsens og 15 minutter til Skanderborg, derudover med let adgang til E45".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce