Annonce
Aarhus

Nu er det enkelt: Drop in i Møllevangskirken og bliv døbt

Døbefonten er klar til dropin-dåb. Pr-foto
For tredje gang i Aarhus kan man gå ind i kirken og blive døbt uden forberedelse.

AARHUS: Hvis du aldrig er blevet døbt og ikke er til de store ceremonier, så er der nu mulighed for en light-udgave af dåben.

Næste dropin-dåb i folkekirken i Aarhus foregår i Møllevangskirken 2. pinsedag mandag 10. Juni kl. 12.30-15.30.

Folkekirken i Aarhus gået sammen om at tilbyde dropin-dåb, og to har fundet sted i Johanneskirken og i Fredenskirken.

42 personer har benyttet sig af muligheden, 14 i Sankt Johannes Kirke og 28 i Fredenskirken. - Der er et stort behov for, at vi gør det mere enkelt at blive døbt, siger Simon Emil Koefoed, der til daglig er sognepræst i Brabrand og Aarslev kirker. Ved dropin-dåb kan man blive døbt uden tilmelding og planlægning af stor fest. Man kan komme når som helst i det tidsrum, kirken er åben. Alle er velkomne, børn som voksne, også selvom man ikke bor i byen. Man er velkommen til at have gæster med, men kan også komme alene – så sørger kirken for at stille de nødvendige dåbsvidner til rådighed. Når man møder op, får man en kort samtale med en præst, og bagefter bliver man døbt i kirken. Dåben foregår helt som den plejer, bare uden tilmelding. Der vil være musik i kirkerummet, og bagefter bydes på en forfriskning og en dåbsgave, som kan hjælpe med at folde dåbens betydning ud, fx en salmebog, Bibelen eller en genfortælling af Bibelen. Deltagere skal medbringe gyldig legitimation med foto. Alle under 18 skal have forældre eller værge med. Folkekirkerne i Aarhus Vest står bag dropin-dåben 10. juni, og den klares af en af de præster, der hører til i den vestlige del af byen.

Annonce

Dropind-dåb

Dropin-dåb i folkekirken i Aarhus i Møllevangskirken 2. pinsedag mandag 10. Juni kl. 12.30-15.30.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce