Annonce
Aarhus

Nu er det gratis at indlevere kæledyr til dyreværnet

"Ingen fortjener at blive efterladt," sådan står der på Dyreværnet i Århus' hjemmeside. Derfor har de gjort det gratis at indlevere kæledyr per 1. februar 2018. Foto: Scanpix/Annelene Petersen

Dansk Dyreværn i Aarhus bag nyt tiltag, som skal mindske antallet af efterladte husdyr i naturen.

AARHUS: Det skal være slut med at efterlade katte og kaniner i papkasser rundt omkring på rastepladser. Dyreværnet i Aarhus har gjort det gratis at indlevere kæledyr i håb om, at folk ikke længere vil efterlade deres husdyr i naturen.

"Kæledyr lukkes ofte ud i naturen, hvor de må klare sig selv eller håbe på, at de findes og bringes til vores internat. Et tamt kæledyr kan på ingen måde klare sig selv i naturen," skriver Dyreværnet selv på dets hjemmeside.

Hvis dyret indleveres til internatet, i stedet for at efterlades i naturen, kan ejerne videregive nyttige informationer om kæledyrets adfærd, som de kommende ejere vil få gavn af. På den måde kan man finde hjem, hvor dyrene vil passe bedst ind.

Uanset om man det er af økonomiske årsager, af skam eller noget helt tredje, så opfordrer Dyreværnet til, at flere indleverer deres kæledyr til dem i stedet for at efterlade dem diverse steder i naturen.

Det nye tiltag trådte i kraft 1. februar og er lavet, for at dyrene ikke skal overlades til dem selv.

Private indleveringer skal meldes og aftales med personalet på forhånd enten via mail eller telefon.

Dyreværnet har adresse på Tingskoven 5, Aarhus og kan kontaktes på tlf.: 8733 4440.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Spark, slag og knivstik mens offer lå ned: Fem gerningsmænd på fri fod

Annonce