Annonce
Østjylland

Nu er det officielt: Minister har godkendt udviklingsplan for Sundparken

Horsens Kommune har nu fået den officielle godkendelse af udviklingsplanen for Sundparken. Arkivfoto: Morten Pape
Arbejdet med udviklingsplanen for ghetto-området Sundparken kan nu officielt sættes i gang.

Horsens: Kommunen fik en forhåndsgodkendelse for et halvt år siden, men nu er udviklingsplanen for Sundparken officielt godkendt af boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

- Der er som sådan ikke noget nyt i det. Vi har fået bekræftet det, vi blev stillet i udsigt i marts, men det betyder, at task forcen for Sundparken og boligforeningen nu reelt kan gå i gang med arbejdet, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Udviklingsplanen blev lavet som en konsekvens af den såkaldte ghetto-lov, der blandt andet betyder, at andelen af almene boliger skal bringes ned i landets ghetto-områder, herunder Sundparken.

Den tidligere regerings udspil lagde op til, at ghettoer som Sundparken kun måtte indeholde 40 procent almene boliger, men kommunen har nu med godkendelsen af udviklingsplanen fået dispensation til, at det tal ændres til 60.

Der skal ikke rives boliger ned i Sundparken, men en del af de almene boliger, som administreres af boligforeningen Odinsgaard, skal konverteres til private lejligheder.

Annonce

Inddelt i etaper

Arbejdet med udviklingsplanen vil strække sig over en del år, understreger borgmesteren.

- Det er jo en kæmpe plan. Jeg forestiller mig, at det vil blive inddelt i etaper, og at den første etape handler om at lave en plan for boligdelen, siger han.

Planen, der blandt andet også omfatter en nedrivning af Langmarkskolen og flytning af eleverne til en ny adresse, skal være realiseret i 2030.

Hvert halve år frem mod 2030 skal kommunen rapportere til ministeriet om fremdriften i udviklingsplanen, fortæller Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politiet på jagt efter mystisk mand: Satte sig ind i bil, tog fat i kvindes hår og krævede et lift

Annonce