Annonce
Aarhus

Nu har Tulip indhegnet farligt fabriksområde

Et hul i hegnet rundt om Tulipgrunden vidner om, at nogle mennesker ikke har tænkt sig at tage det alvorligt, når Tulip markerer, at den forladte fabriksgrund er privat område.

Få dage efter, at der kom lås på Tulips fabriksgrund i Brabrand, blev den brudt op. Der er også klippet hul i hegnet.

De lader sig ikke uden videre afvise, de lømler, der i de sidste fem år har haft fri adgang til Tulips nedlagte fabriksgrund på Høiriisgårdsvej i Brabrand.

Annonce
Århus Stiftstidende beskrev 23. maj, hvordan Tulips forladte og dengang pivåbne fabriksgrund benyttes af alt fra hjemløse til graffitimalere. Nu har Tulip låst og sikret grunden.

I fredags - tre uger efter at Århus Stiftstidende havde skrevet om den farlige grund, der bruges som legeplads - satte Tulip en kraftig lås på porten, ryddede op i det farligste - især det brandfarlige - affald og reparerede det noget hullede hegn rundt om den 114.000 kvadratmeter store grund. Den har stået tom siden 1. marts 2008, da produktionen af Jaka-bov ophørte i Brabrand.

Tulip-grunden

Tulipgrunden er til salg. Colliers International arbejder på at sælge et stort boligprojekt på grunden.

Salget har taget meget længere tid, end Tulip havde forventet.

Der var først planer om at bygge 400 boliger på området, men der opstod diskussion om, hvor stor en del af området, der måtte bebygges. Desuden viste en del af området sig at indeholde et værdifuldt naturområde.

Siden kom finanskrisen, der har gjort det svært at finde investorer med så mange penge, at de kunne realisere det store boligprojekt.

Men i løbet af weekenden blev porten brudt op. Til trods for, at den var sikret med en ualmindeligt kraftig låseanordning, konstrueret af en af Tulips smede.

»Men vi giver ikke op uden kamp,« garanterer Tulips mand på sagen, Erik Brøndum fra fødevare-gigantens koncerntekniske afdeling.

Han vurderer, at hærværksmændene simpelthen har kørt en bil ind mod porten med så stor kraft, at låsen ikke kunne holde til trykket.

»Nu er smeden i gang med at konstruere en lås af endnu mere kraftigt jern,« siger Erik Brøndum.

Omkring 10 meter fra porten med den ødelagte lås er der klippet et hul i hegnet. To beviser på, at de mere eller mindre skæve eksistenser, der har haft Tulipgrunden som legeplads og frirum, ikke uden videre agter at holde sig væk.

»Nej, og derfor har vi også hyret et vagtkorps, som patruljerer herude døgnet rundt. Vi sætter også videokameraer op,« siger Erik Brøndum.

Han fremhæver, at Tulip med alle sine forholdsregler sender et kraftigt signal om, at den farlige fabriksgrund nu er privat område.

En embedsbolig for fabrikschefen, der ligger lige uden for fabriksområdet, har også fået døre og vinduer gitret til, så ingen kan være i tvivl om, at boligen er privat område. Alligevel er gitret foran en af dørene flået itu.

»Hvad nogen så vil derinde? Alt er helt ødelagt, og der er bestemt ikke hyggeligt at være,« konstaterer Erik Brøndum.

Mens vi taler, sker der noget mystisk. Noget, der bekræfter mistanken om, at fabriksgrunden er interessant for andre end Tulip.

En stor, sort Audi svinger op ad Høiriisgårdsvej, der ender blindt foran den lukkede port. I bilen sidder to mænd i hvide skjorter og med solbriller for øjnene. Da de ser os, vender chaufføren bilen og kører hastigt bort.

Svaret på, hvad det besøg gik ud på, forsvinder med Audiens udstødningsrøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce