Annonce
Aarhus

Nu hedder de bare Incuba

Der står godt nok stadig Incuba Science Park på bygningerne, men selskabet besluttede i går at ændre navn til det mere mundrette Incuba.

Det er for besværligt at hedde Incuba Science Park A/S mener samlingen af videnstunge virksomheder, der fremover har valgt blot at kalde sig Incuba.

Når man huser byens mest innovative og videnstunge virksomheder, dur det ikke at have et kringlet navn, som ingen kan huske.

Annonce

Nogenlunde sådan var rationalet i den århusianske videnshøjborg Incuba Science Park A/S, der nu slet og ret hedder Incuba.

»Vi har længe ønsket at gøre navnet mere mundret og i overensstemmelse med den daglig omtale af firmaet. Nu kan vi gøre det, så det slår igennem i alle sammenhænge«, siger bestyrelsesformand og formand for Erhverv Aarhus, Peter Kjær.

Beslutningen blev truffet på gårsdagens generalforsamling, og navnet spiller fortsat på ordet inkubation - ifølge Fremmedordbogen en »kreativ periode hvor nye tanker bevidst eller ubevidst udvikles«.

Samtidig er det også det belejlige akronym for Innovation and Network Centre for University and Business of Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce