Annonce
Aarhus

Nu kører det i kaoskrydset - men pas på, man kan godt blive fanget

Torsdag formiddag var det her ulovligt, nu må man igen køre ad Mindet, når man altså kan. Er række steler spærrer en del af vejen af i myldretiden. Foto: Jens Thaysen
Bilisterne skal lige vænne sig til, at Mindet uden for myldretiden er åben for trafik igen.

AARHUS: Fredag morgen minder Mindet mest af alt om en vej i en mindre dansk provinsby en søvnig søndag morgen.

En håndfuld nye steler har siden torsdag eftermiddag sikret, at ingen bilister benytter smutvejen mellem havnen og byen i myldretiden, hvor havnetilkørslen i "kaoskrydset" ved Dokk1 er helt lukket for trafik.

Det uofficielle navn har krydset ved Dokk1 fået, fordi forløbet omkring det mest af alt minder om en dårlig Aarhus-historie. Bilister til og fra Dokk1 har - for at sige det mildt - haft svært ved at finde rundt i krydset, færdselslovsovertrædelserne har været utallige, selv når politiet har været talstærkt til stede, har folk kørt ulovligt.

Senest har en betonafspærring lukket af for færdslen fra Dokk1 og ind mod byen, så bilerne måtte ud på en lang omvej, hvis de skulle nord på.

Fredag morgen var det tydeligt, at trafikanterne lige skulle lære det nye kryds at kende. I løbet af den halve time, vi observerede trafikken, blev en lille håndfuld U-vendinger foretaget, og da stelerne med et sagte suk forsvandt ned i jorden, gik der en rum tid, inden den første bilist fandt vej gennem krydset.

Annonce
Her må man hverken standse eller parkere. Gør man det alligevel, risikerer man at blive "fanget" mellem stelerne. Foto: Jens Thaysen

Pas på du ikke bliver fanget

Stelerne hæves igen klokken 14.30 og lukker en cirka 100 meter lang strækning af Mindet af for biler.

Kan man blive "fanget" på strækningen, hvis man kører ind lige inden, der lukkes af?

- Der sidder nogle spoler nede i vejen, så man skal ikke bliver nervøs, hvis man holder for rødt og venter. Stelerne går ikke op, før man er kørt gennem krydset, siger Klaus Braad, ingeniør, Teknik og Miljø.

Men hvis man en tidlig morgen standser bilen på Mindet på strækningen mellem stelerne for lige at stå og kigge lidt ud over havnebassinet, kan det godt se anderledes ud.

- Der er ikke følere i hele strækningen. Så ja, man kan godt blive fanget mellem stelerne, men man må hverken standse eller parkere der, siger han.

Skulle det ske, kan man ringe ind til kommunen, der kan åbne og lukke stelerne ved at sende en SMS.

Politi og beredskab har deres egen SMS-kode, hvis de skal igennem, men det er nok dumt at ringe til dem, hvis man har parkeret ulovligt.

- Krydset burde fungere nu, men vi holder godt øje med det, fortæller Klaus Braad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce