Annonce
Aarhus

Byens ældste og landets ældste VVS-firmaer fusionerer: Nu er de med sikkerhed de ældste

Lars Kjølby, Hanne Rask Larsen, Helle Truelsen, René Gustafsen, Marc Gustafsen og Michael Gustafsen er nu forenede i byens garanteret ældste VVS-firma, Hjernø Gustafsen A/S.
To VVS-firmaer, der for nyligt har fusioneret, bryster sig af at være henholdsvis byens ældste og landets ældste. Begge er hjemmehørende i Aarus - og det ene er faktisk ældre end den anden.

AARHUS: Den ene virksomhed kalder sig byens ældste VVS-firma, mens den anden slår fast, at den er landets ældste af slagsen. Begge er de hjemmehørende i Aarhus. De to firmaer er netop fusionerede, og fusionen må så være både byens og landets ældste VVS-firma.

Det er sprinkler- og VVS-firmaet Hjernø A/S og Gustafsen VVS, der 1. juli er fusioneret under navnet Hjernø Gustafsen A/S, der med omkring 20 ansatte får hovedkontor i Gustafsen VVS nuværende bygninger på Vejlbygade i Risskov.

Gustafsen har siden 2016 også haft firmaet Carl Sørensen & Søn VVS, der blev grundlagt i 1917, og som ifølge firmaets hjemmeside kan bryste sig af at være byens ældste af slagsen.

Annonce


"At jeg Undertegnede har nedsat mig her i Byen som Kobbersmed, og anbefaler mig til Enhver som vil forunde mig deres Arbeide, forsikrende reel og promte Behandling samt billig Betaling, undlader jeg ikke herved at bekjendtgjøre. Min Bopæl er hos Dyrlæge Bjerre på Guldsmedgaden."

Annonce i Aarhus Stiftstidende 1832


Det har de næppe været helt enige i hos Hjernø, der kan føre sin historie næsten 100 år længere tilbage. Firmaet er startet i 1832 og dermed ikke bare landets ældste VVS-firma men formentlig også Danmarks ældste håndværksvirksomhed.

Annonce fra 1832

En annonce i Århus Stiftstidende 16. maj 1832 dokumenterer det. Her bekendtgør kobbersmedesvend Jens Hjernøe fra Horsens, at han har etableret sig i Aarhus:

"At jeg Undertegnede har nedsat mig her i Byen som Kobbersmed, og anbefaler mig til Enhver som vil forunde mig deres Arbeide, forsikrende reel og promte Behandling samt billig Betaling, undlader jeg ikke herved at bekjendtgjøre. Min Bopæl er hos Dyrlæge Bjerre på Guldsmedgaden."

Hjernøs forløber, H. Chr. Hansen og svende omkring år 1910, er et af mange beviser på, hvem der er ældst af de fusionerede VVS-firmaer.

Hjernø- der gennem en lang årrække hed H. Chr. Hansen & Co, inden firmaet for 25 år siden igen tog navn efter grundlæggeren – har i mange år haft adresse på Katrinebjerg, inden det for kort tid siden flyttede til Gl. Munkegade.

Brødrene René og Marc Gustafsen er hovedaktionærer i det fusionerede selskab. Ejerkredsen tæller endnu en bror, Michael Gustafsen, og den tidligere eneejer af Hjernø A/S, Lars Kjølby, fortsætter som medejer og teknisk direktør, ligesom hans hustru, Hanne Rask Larsen, fortsætter i virksomheden som kvalitetschef.

-Med Lars Kjølby i ejerkredsen får vi en solid erfaring og ballast til den videre vækst. Vi ser nu frem til at fortsætte vores rejse som et samlet team med samme værdigrundlag, men hvor vi kan forene de faglige kompetencer fra hvert firma og tilbyde vores kunder en endnu stærkere, kompetent og konkurrencedygtig service indenfor sprinkler og VVS, siger René Gustafsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce