Annonce
Aarhus

Byens ældste og landets ældste VVS-firmaer fusionerer: Nu er de med sikkerhed de ældste

Lars Kjølby, Hanne Rask Larsen, Helle Truelsen, René Gustafsen, Marc Gustafsen og Michael Gustafsen er nu forenede i byens garanteret ældste VVS-firma, Hjernø Gustafsen A/S.
To VVS-firmaer, der for nyligt har fusioneret, bryster sig af at være henholdsvis byens ældste og landets ældste. Begge er hjemmehørende i Aarus - og det ene er faktisk ældre end den anden.

AARHUS: Den ene virksomhed kalder sig byens ældste VVS-firma, mens den anden slår fast, at den er landets ældste af slagsen. Begge er de hjemmehørende i Aarhus. De to firmaer er netop fusionerede, og fusionen må så være både byens og landets ældste VVS-firma.

Det er sprinkler- og VVS-firmaet Hjernø A/S og Gustafsen VVS, der 1. juli er fusioneret under navnet Hjernø Gustafsen A/S, der med omkring 20 ansatte får hovedkontor i Gustafsen VVS nuværende bygninger på Vejlbygade i Risskov.

Gustafsen har siden 2016 også haft firmaet Carl Sørensen & Søn VVS, der blev grundlagt i 1917, og som ifølge firmaets hjemmeside kan bryste sig af at være byens ældste af slagsen.

Annonce


"At jeg Undertegnede har nedsat mig her i Byen som Kobbersmed, og anbefaler mig til Enhver som vil forunde mig deres Arbeide, forsikrende reel og promte Behandling samt billig Betaling, undlader jeg ikke herved at bekjendtgjøre. Min Bopæl er hos Dyrlæge Bjerre på Guldsmedgaden."

Annonce i Aarhus Stiftstidende 1832


Det har de næppe været helt enige i hos Hjernø, der kan føre sin historie næsten 100 år længere tilbage. Firmaet er startet i 1832 og dermed ikke bare landets ældste VVS-firma men formentlig også Danmarks ældste håndværksvirksomhed.

Annonce fra 1832

En annonce i Århus Stiftstidende 16. maj 1832 dokumenterer det. Her bekendtgør kobbersmedesvend Jens Hjernøe fra Horsens, at han har etableret sig i Aarhus:

"At jeg Undertegnede har nedsat mig her i Byen som Kobbersmed, og anbefaler mig til Enhver som vil forunde mig deres Arbeide, forsikrende reel og promte Behandling samt billig Betaling, undlader jeg ikke herved at bekjendtgjøre. Min Bopæl er hos Dyrlæge Bjerre på Guldsmedgaden."

Hjernøs forløber, H. Chr. Hansen og svende omkring år 1910, er et af mange beviser på, hvem der er ældst af de fusionerede VVS-firmaer.

Hjernø- der gennem en lang årrække hed H. Chr. Hansen & Co, inden firmaet for 25 år siden igen tog navn efter grundlæggeren – har i mange år haft adresse på Katrinebjerg, inden det for kort tid siden flyttede til Gl. Munkegade.

Brødrene René og Marc Gustafsen er hovedaktionærer i det fusionerede selskab. Ejerkredsen tæller endnu en bror, Michael Gustafsen, og den tidligere eneejer af Hjernø A/S, Lars Kjølby, fortsætter som medejer og teknisk direktør, ligesom hans hustru, Hanne Rask Larsen, fortsætter i virksomheden som kvalitetschef.

-Med Lars Kjølby i ejerkredsen får vi en solid erfaring og ballast til den videre vækst. Vi ser nu frem til at fortsætte vores rejse som et samlet team med samme værdigrundlag, men hvor vi kan forene de faglige kompetencer fra hvert firma og tilbyde vores kunder en endnu stærkere, kompetent og konkurrencedygtig service indenfor sprinkler og VVS, siger René Gustafsen.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

2. halvleg er i gang: AGF er fortsat foran

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: Rivaliserende fuglekiggere får luft under vingerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce