Annonce
Aarhus

Nu kan det koste kørekortet at blæse på reglerne ved Dokk1

Nej, nej, nej. Også privatbilister faldt fredag for fristelsen til at smutte over i modsatte kørebane. Selvom skiltningen signalerer, at den trafik er forbudt. Foto: Jens Thaysen

Politiet vil sigte bilister, der kører uden om afspærringen på Mindet, for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

AARHUS: En betinget frakendelse af kørekortet og dermed krav om en ny køreprøve. Det er straffen for bilister, der kører uden om den nye afspærring ved Dokk1.

I løbet af 2017 har over 100 bilister fået bøde for at køre ligeud i krydset ved Mindet foran Dokk1.

21. december fik Aarhus Kommune nok af den ulovlige trafik. Den opsatte en afspærring, som skulle gøre det umuligt for bilister, der kom kørende ad Mindet fra sydøst, at køre ligeud i krydset. Samtidig blev det umuligt for bilister, som havde parkeret i Dokk1, at svinge til højre.

Kommunen skred ind, efter at Aarhus Letbanes operatør, Keolis, op til jul kunne meddele, at letbaneførerne i løbet af tre måneder havde måttet katastrofebremse 22 gange, fordi bilister ulovligt kørte ligeud i krydset.

Problemet er bare, at afspærringen ikke har bremset den ulovlige kørsel.

Som beskrevet i Århus Stiftstidende er der bilister, der kører uden om afspærringen ved at køre over i den modsatte vejbane.

Nu har politiets jurister vurderet den trafik. Og konklusionen er, at bilister, der laver den manøvre, bliver præsenteret for et krav om en betinget frakendelse af førerretten.

- Det er en farlig manøvre, siger politikommissær Lars Bisgaard fra Østjyllands Politi.

Nej, nej, nej, Danske Fragtmænd. Denne manøvre, som fotografen fangede fredag, kunne have kostet chaufføren en betinget frakendelse af kørekortet, hvis politiet havde stået på lur. Foto: Jens Thaysen

Hyppig kontrol

En betinget frakendelse af kørekortet er en alvorlig ting. Den svarer til, at man eksempelvis får tre klip i kørekortet inden for tre år eller kører spirituskørsel.

Også konsekvenserne er alvorlige. Man skal op til en kontrollerende køreprøve, hvor man skal bestå både teori- og køreprøve første gang. Ellers bliver kørekortet inddraget. Først når man har bestået køre- og teoriprøve, får man sit kørekort igen.

Har man behov for hjælp fra en kørelærer til at bestå prøven, kan regningen let løbe op i 10.000 kr.

Politiet bebuder hyppig kontrol af krydset de kommende måneder.

- Vi har kunnet konstatere, at mange bilister fortsætter med at bryde færdselsloven på stedet, efter at der er opsat afspærrring og nye skilte, siger politikommissær Lars Bisgaard.

- Nogle af dem kører over i den modsatte side for at komme forbi afspærringen, selv om det af skilte tydeligt fremgår, at der er al indkørsel forbudt på stedet. Det er farligt, da man risikerer at komme i karambolage med såvel biler som letbanetog.

Derved gør man sig ifølge politiets vurdering skyldig i at tilsidesætte "væsentlige hensyn til færdselssikkerheden". Som altså kan koste en betinget frakendelse af kørekortet.

Store problemer med kryds


  • Aarhus Kommune har haft kæmpestore problemer med T-krydset foran Dokk1 ved Mindet
  • Da Århus Stiftstidende overvågede krydset en halv time i september 2017, overtrådte 76 af 110 bilister, der kom kørende ad Mindet, færdselsloven ved at køre ligeud i krydset
  • Nogle af de ligeudkørende biler kørte ind på letbanen, men letbaneførerne havde "grønt" lys. I løbet af de tre måneder op til jul forekom der således 22 nærvedspåkørsler ved Mindet
  • 21. december skred kommunen ind og lavede en afspærring på stedet
  • Den har ikke - som det fremgår af denne artikel - løst alle problemer.
Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce