Annonce
Aarhus

Nu kan du booke levende musik som med Airbnb

Kris Herman, der står bag platformen, med et udbud af de artister, der kan hyres. Foto: Hans Petersen
Århusiansk sanger har skabt en platform, der gør livet lettere for alle parter.

AARHUS: Det er blevet meget nemmere at finde en musiker eller et band, hvis du står og har brug for musik. Den århusianske sanger Kris Herman har skabt en helt særlig adgang til en lang stribe af sangskrivere og originale bands.

Det hedder Uncover Music, og selv kalder han det for livemusikkens svar på Airbnb.

Kunden kommer i direkte dialog med artisten, så de sammen kan skræddersy oplevelsen.

- Danskerne ved godt, at livemusik kan noget helt særligt, når den præsenteres fra de store scener. Det kan den også, når den præsenteres i øjenhøjde og helt tæt på, siger Kris Herman, der er sammen med Jørgen Danielsen, manden bag Cafe Casablanca i Aarhus, og it-manden Søren Devantie om platformen, som Herman fik ideen til for godt et par år siden.

Uncovermusic

Seks af Uncover Musics artister kan opleves gratis på tagterrassen hos Restaurant No16, Europaplads 16, Aarhus, lørdag 4. maj kl. 11-17.

Læs mere på uncovermusic.dk.

Det er muligt at booke artister allerede nu.

Alle kan være med

Uncover Music gør det nemt og gennemsigtigt for alt fra private over virksomheder til skoler, kirker, byfester og kulturhuse at booke original livemusik til fx firmafesten, brylluppet eller blot en hyggelig fredag aften blandt venner.

- Jeg tror, at danskerne er klar til at være i direkte kontakt med landets artister. Der produceres meget god musik over hele landet, og det er den, vi gerne vil bringe frem i lyset, siger Kris Herman.

Kunderne har direkte kontakt til solist eller band, og det gør det lettere at skabe præcis den oplevelse, man ønsker.

Kris Herman forklarer, at alle sangskrivere og bands er velkomne. Ingen algoritmer fremhæver nogle artister frem for andre, og det er ikke muligt at købe sig til ekstra eksponering. Alle søgeresultater er baseret på brugerens valg, og de artister, der gør det godt live, vil blive belønnet med kommentarer og anbefalinger i deres artist-CV.

Annonce

Lokale muligheder

- Musikerne fastsætter selv deres priser og bestemmer, hvilke typer arrangementer de vil optræde til. Vi vil gerne skabe en så gennemsigtig og fair platform som muligt. Der er rigeligt med smagsdommere og gatekeepers, og det er dem, vi gerne vil være et alternativ til, siger Kris Herman.Man kan søge geografisk, og det giver arrangøren mulighed for at booke bands fra nærmiljøet og dermed bakke op om det lokale kulturliv. Lige nu er tæt på 200 artister fra hele landet med, og de næste 100 er på vej.

Kris Herman, der står bag platformen, med et udbud af de artister, der kan hyres. Foto: Hans Petersen
Annonce

Ingen mellemled

Platformen gør det både nemt og trygt at booke musik, og den har ingen fordyrende mellemled. Artisterne præsenterer deres koncerter med en pris, og det kan ellers være svært for mange af dem, forklarer Kris Herman, der også gerne tager imod opringninger og i øvrigt assisterer med at afvikle musikerens optræden på selve dagen.- Platformen er også en håndsrækning til artister, der vil bruge mere tid på at skabe end på at administrere. Den håndterer kontraktskrivning, betaling, udbetaling af løn til hvert enkelt bandmedlem og sørger desuden for at indberette alle honorarudbetalinger til Skat, siger Kris Herman, der har leveret en hel stribe artister til Tivoli Friheden som opvarmning til de fede fredage og til en række koncerter på Strøget i Aarhus 12 lørdag i sommer.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce