Annonce
Kultur

Nu kan du få et spil petanque til din vin: Ny vinbutik åbner i Østergade

Vin og petanque hører sammen som fodbold og øl, mener stifterne af en ny vinbar og vinbutik. Genrefoto.

Om en lille uges tid får du muligheden, du ikke vidste at du havde brug for - at drikke vin og spille petanque.

AARHUS: Kender du det? Du har lyst til både et glas vin og et spil petanque, men det regner. Igen. Så du kan ikke komme ned på grusbanen og spille, for banen er våd og der kommer regnvand i dit vinglas.

Men bare rolig - to århusianske fætre har din ryg. Martin Bruun og Simon Langli åbner nemlig 7. december baren Vin & Petanque i Østergade, hvor du kan, nåja, you get the picture... Der er tale om både en vinbar og en vinbutik, hvor vinbutikken altså ser lyset fredag og vinbaren følger i starten af 2019. Den indendørs petanquebane åbner sammen med butikken. Og selvom det er første gang en vinbutik med lige den kombination åbner i Aarhus, så er det faktisk oplagt, mener Simon Langli.

- Vin og petanque hører sammen som øl og fodbold - og vi glæder os personligt til at få muligheden for at spille petanque, mens man kan drikke et glas vin, siger han.

De to fætre har længe haft en fælles drøm om at blive vinhandlere, og har begge to haft interesse for vin i lang tid. Det vil udvalget også bære præg af, fortæller Martin Bruun.

- Vi har en stor nysgerrighed i forhold til vin, og vi elsker at smage nye druer fra nye områder. Udvalget vil derfor være en blanding af traditionelle vine, naturvine og vine fra mindre kendte områder og lande, siger han.

Udover vin og petanque, vil der også i butikken være et udvalg af spiritus fra danske producenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce