Annonce
Aarhus

Nu kan du gøre karriere i Skat: Ny skatteuddannelse på vej til Aarhus

Foto: Iris/Scanpix

AARHUS: Skat er i disse år under store forandringer. I kølvandet på en række skandalesager og skiftende ministre, er Skat i færd med at blive splittet op i syv forskellige styrelser.

Det betyder blandt andet, at Skat de kommende år får brug for en masse kvalificeret arbejdskraft til de nye styrelser. Og er du helt tosset med Skat, kan du faktisk tage en målrettet uddannelse for at blive skattemedarbejder.

Annonce

Uddannelse bredes ud over landet

Allerede til sommer åbner to nye uddannelser i København og Haderslev, hvor du kan uddanne dig som professionsbachelor i skat og således lægge billet ind på en karriere inden for skattevæsenet. Næste år åbner endnu en professionsbacheloruddannelse i Herning - og i Aarhus får Erhvervsakademi Aarhus en diplomuddannelse i skat med studiestart i september 2019.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ser det som helt naturligt, at uddannelserne i Skat bredes endnu mere ud i landet.

- Om få måneder slår vi dørene op til en skatteforvaltning med syv nye styrelser. Vi får brug for rigtig mange kvalificerede medarbejdere til de nye arbejdspladser, og rigtig mange af de nye stillinger vil komme uden for hovedstaden. Derfor giver det god mening, at vi giver mulighed for at tage en særlig skatteuddannelse udenfor hovedstaden. Det skaber grobund for, at vi får nogle dygtige ansøgere til de mange stillinger, der i de kommende år bliver slået op rundt om i hele Danmark, siger Karsten Lauritzen.

Plads til 40

Professionsbacheloruddannelsen tager 3,5 år. Her skal de studerende opbygge færdigheder, der gør dem i stand til at løse de forskellige skatte- og regnskabsfaglige opgaver i skatteforvaltningen. De skal have stærke it-kundskaber til at understøtte den digitale skatteforvaltning. Og de skal lære at kommunikere klart og tydeligt til borgere og virksomheder om skattefaglige emner.

Professionsbacheloren får plads til 40 studerende per studiestart. På diplomuddannelsen forventes det, at der optages ti studerende det første år stigende til 135 studerende efter fire år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet afviser kritik fra hundelufter: - Er grundlaget til stede, foretager vi også de nødvendige anholdelser

Annonce