Annonce
Horsens

Nu kan kulden komme an: Her er de blevet klædt moderigtigt på

Hovedgård Pensionistforening arrangerede modeshov fra Smartex med den nye kollektion på Plejecenter Skovly. Her er det Vera Stencel, der viser tøjet frem, mens Jimmi Grønkjær fortæller. Foto: John Randeris
Modeshow med Smartex er en fast tradition i Hovedgård: Tirsdag blev de ældre klædt på til vinteren.
Annonce

Hovedgård: - I ved jo godt, at hvis vi laver én lang stang, så har vi 150 meter tøj med i dag, sagde Jimmi Grønkjær, da han tirsdag eftermiddag bød velkommen til modeshow for pensionisterne i Hovedgård.

Smartex hedder hans firma, og han har efterhånden gæstet festsalen på plejecenter Skovly mange gange.

- Vera, du skal bare gå rundt og lade, som om du ikke har bestilt andet, sagde han henvendt til den første mannequin på gulvet.

Det udløste latter fra tilskuerne, der i forvejen var i fint humør.

- Vinteren står for døren. Det kunne jo være, at man skulle overveje nogle vinterjakker og overgangsjakker, som for eksempel den her, sagde Jimmy Grønkjær om det tøj, der blev vist frem.

45 var mødt op for at se efterårs- og vinterkollektionen og for at få suppleret garderoben. Det betød, at der var fyldt op ved bordene.

Jimmi kender os efterhånden, og vi kender ham. Han kan huske os, og han kan huske, hvad vi plejer at købe. Vi kan ikke bruge andre end ham.

Grete Hansen, Hovedgård Pensionistforening

Annonce

Skrevet i kalenderen

Det er blevet en tradition, at Smartex holder modeopvisning to gange om året i Hovedgård, og derfor er det også en begivenhed, der bliver skrevet ind i folks kalendere i god tid.

- Her har vi Hanne. Hun har været lidt nervøs, for det er første gang, hun skal på gulvet, sagde Jimmi Grønkjær, da Hanne Skytte trådte ind i rampelyset.

Hun blev mødt med klapsalver, og der var i det hele taget en god stemning eftermiddagen igennem - der blev smilet og grinet, men der var samtidig fuld opmærksomhed på det tøj, der blev vist frem af mannequinerne.

Tre af de fire lokale mannequiner, Ella Vestergaard, Sonja Agerschou og Vera Stencel har været model mange gange før. Kun Hanne Skytte var ny.

- Jeg synes, det gik fint, men det var varmt at have så meget tøj på, konstaterede hun efter at have været på gulvet fire gange.

- Jeg kender jo folk i forvejen. Jeg plejer selv at være med til modeshowet, og nu skal jeg ud at se, om ikke jeg også skal have noget med hjem, sagde Hanne Skytte.

Annonce

Kender hinanden

Bente Winther og Grethe Skov stod bøjet over stakke med bukser.

- Jimmi har altid noget, man kan bruge. Selvfølgelig skal vi købe noget med hjem, for det er gode varer, han har med. Der er altid et stort udvalg af tøj. Men vi kommer her også, fordi det er hyggeligt. Man kender jo mange i forvejen, sagde de to.

Det er Hovedgård Pensionistforening, der står bag arrangementet.

- Vi har brugt Smartex gennem mange år. Jimmi kender os efterhånden, og vi kender ham. Han kan huske os, og han kan huske, hvad vi plejer at købe. Vi kan ikke bruge andre end ham, sagde formand for Hovedgård Pensionistforening Grete Hansen med et grin.

Jimmi Grønkjær har arbejdet med tøj til ældre i 23 år.

- Jeg ved ikke præcis, hvor meget jeg sælger i løbet af sådan en dag - men der er meget, sagde han med favnen fuld af tøj.

- I en by som Hovedgård er der ikke så mange muligheder, hvis ældre skal købe tøj. Nu er jeg kommet her gennem 17 år, og jeg bliver altid mødt af kendte ansigter, sagde Jimmi Grønkjær, der kort efter for alvor fik travlt med dankortmaskinen og mobiltelefonen. For der var god afsætning på tøjet tirsdag eftermiddag i Hovedgård.

Hanne Skytte var mannequin for første gang. Tilskuerne skulle også lige røre ved tøjet for at fornemme kvaliteten. Foto: John Randeris
Jimmi Grønkjær havde taget efterårs-og vinterkollektionen med. Foto: John Randeris
Sonja Agerschou har været mannequin for Hovedgård Pensionistforening i mange år. Foto: John Randeris
16 gange var mannequinerne på gulvet. Foto: John Randeris
Hovedgård Pensionistforening arrangerede modeshov fra Smartex med den nye kollektion på Plejecenter Skovly. Foto: John Randeris
Vera Stencel var første mannequin på gulvet. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

VM: Dagens kampe og tv

Annonce