Annonce
Horsens

Nu kan kulden komme an: Her er de blevet klædt moderigtigt på

Hovedgård Pensionistforening arrangerede modeshov fra Smartex med den nye kollektion på Plejecenter Skovly. Her er det Vera Stencel, der viser tøjet frem, mens Jimmi Grønkjær fortæller. Foto: John Randeris
Modeshow med Smartex er en fast tradition i Hovedgård: Tirsdag blev de ældre klædt på til vinteren.

Hovedgård: - I ved jo godt, at hvis vi laver én lang stang, så har vi 150 meter tøj med i dag, sagde Jimmi Grønkjær, da han tirsdag eftermiddag bød velkommen til modeshow for pensionisterne i Hovedgård.

Smartex hedder hans firma, og han har efterhånden gæstet festsalen på plejecenter Skovly mange gange.

- Vera, du skal bare gå rundt og lade, som om du ikke har bestilt andet, sagde han henvendt til den første mannequin på gulvet.

Det udløste latter fra tilskuerne, der i forvejen var i fint humør.

- Vinteren står for døren. Det kunne jo være, at man skulle overveje nogle vinterjakker og overgangsjakker, som for eksempel den her, sagde Jimmy Grønkjær om det tøj, der blev vist frem.

45 var mødt op for at se efterårs- og vinterkollektionen og for at få suppleret garderoben. Det betød, at der var fyldt op ved bordene.

Annonce
Jimmi kender os efterhånden, og vi kender ham. Han kan huske os, og han kan huske, hvad vi plejer at købe. Vi kan ikke bruge andre end ham.

Grete Hansen, Hovedgård Pensionistforening

Skrevet i kalenderen

Det er blevet en tradition, at Smartex holder modeopvisning to gange om året i Hovedgård, og derfor er det også en begivenhed, der bliver skrevet ind i folks kalendere i god tid.

- Her har vi Hanne. Hun har været lidt nervøs, for det er første gang, hun skal på gulvet, sagde Jimmi Grønkjær, da Hanne Skytte trådte ind i rampelyset.

Hun blev mødt med klapsalver, og der var i det hele taget en god stemning eftermiddagen igennem - der blev smilet og grinet, men der var samtidig fuld opmærksomhed på det tøj, der blev vist frem af mannequinerne.

Tre af de fire lokale mannequiner, Ella Vestergaard, Sonja Agerschou og Vera Stencel har været model mange gange før. Kun Hanne Skytte var ny.

- Jeg synes, det gik fint, men det var varmt at have så meget tøj på, konstaterede hun efter at have været på gulvet fire gange.

- Jeg kender jo folk i forvejen. Jeg plejer selv at være med til modeshowet, og nu skal jeg ud at se, om ikke jeg også skal have noget med hjem, sagde Hanne Skytte.

Kender hinanden

Bente Winther og Grethe Skov stod bøjet over stakke med bukser.

- Jimmi har altid noget, man kan bruge. Selvfølgelig skal vi købe noget med hjem, for det er gode varer, han har med. Der er altid et stort udvalg af tøj. Men vi kommer her også, fordi det er hyggeligt. Man kender jo mange i forvejen, sagde de to.

Det er Hovedgård Pensionistforening, der står bag arrangementet.

- Vi har brugt Smartex gennem mange år. Jimmi kender os efterhånden, og vi kender ham. Han kan huske os, og han kan huske, hvad vi plejer at købe. Vi kan ikke bruge andre end ham, sagde formand for Hovedgård Pensionistforening Grete Hansen med et grin.

Jimmi Grønkjær har arbejdet med tøj til ældre i 23 år.

- Jeg ved ikke præcis, hvor meget jeg sælger i løbet af sådan en dag - men der er meget, sagde han med favnen fuld af tøj.

- I en by som Hovedgård er der ikke så mange muligheder, hvis ældre skal købe tøj. Nu er jeg kommet her gennem 17 år, og jeg bliver altid mødt af kendte ansigter, sagde Jimmi Grønkjær, der kort efter for alvor fik travlt med dankortmaskinen og mobiltelefonen. For der var god afsætning på tøjet tirsdag eftermiddag i Hovedgård.

Hanne Skytte var mannequin for første gang. Tilskuerne skulle også lige røre ved tøjet for at fornemme kvaliteten. Foto: John Randeris
Jimmi Grønkjær havde taget efterårs-og vinterkollektionen med. Foto: John Randeris
Sonja Agerschou har været mannequin for Hovedgård Pensionistforening i mange år. Foto: John Randeris
16 gange var mannequinerne på gulvet. Foto: John Randeris
Hovedgård Pensionistforening arrangerede modeshov fra Smartex med den nye kollektion på Plejecenter Skovly. Foto: John Randeris
Vera Stencel var første mannequin på gulvet. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce