Annonce
Aarhus

Aarhus efterligner europæiske storbyer: Nu kommer der to hjul mere på cykelstierne

Du skal have en app, så kan du leje de 150 løbehjul, som bliver parkeret på centrale trafikpunkter i Aarhus, så du kan rulle rundt i Aarhus med 20 km/t. Foto: Scanpix
Enkelte el-løbehjul suser i ny og næ forbi i trafikken i Aarhus. Nu sender kommunen 150 af de hurtige løbehjul ud i gadebilledet, hvor de kan lejes på knudepunkter. Det koster 100 kroner i timen.
Annonce

AARHUS: I løbet af april vil masser af løbehjul rulle rundt i Aarhus. Aarhus kommune sender 150 løbehjul ud på gade og stræder, hvor de kan lejes - akkurat som bycyklen.

Aarhus Kommune har netop indgået en aftale med den svenske virksomhed VOI, der som et to-årigt forsøg vil udleje 150 elektriske løbehjul i Aarhus. Lejen af deleløbehjulene bliver en starttakst på 10 kroner - og efterfølgende 1,5 kroner i minuttet. Det vil sige, at en times leje koster 100 kroner.

Aftalen betyder, at århusianerne i løbet af april vil kunne komme fra A til B på et lejet elektrisk løbehjul. Løbehjulenes nøjagtige placeringer er endnu ikke endelig fastlagt, men de vil blive placeret ved trafikale knudepunkter, hvor mange mennesker kan få gavn af dem.

- Forsøgsordningen giver mulighed for, at århusianerne kan afprøve et helt nyt transportmiddel, som let kan kombineres med bilen eller offentlig transport, så man selv kan sammensætte en fleksibel rejse, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Der er tale om en aftale, hvor VOI har fået lov til at bruge udpegede offentlige vejareal i en forsøgsperiode på to år. Aftalen er derfor ikke forbundet med udgifter fra Aarhus Kommune, som udelukkende stiller areal til rådighed.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Aarhus Kommune, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang og til at introducere århusianerne for vores løbehjul. Baseret på vores erfaringer fra København, Stockholm, Oslo og en række andre europæiske storbyer tror vi på, at vores løbehjul vil gøre det lettere og mere bæredygtigt at komme rundt i Aarhus, siger Eric André, landechef i VOI.

Løbehjulene bliver opstillet på de udvalgte steder hver morgen klokken 7 og bliver indsamlet til opladning klokken 21.

Sådan ser de nye løbehjul ud. De vil præge bybilledet i Aarhus fra april - og koster 100 kroner for en times leje. Pressefoto
Annonce

Du skal have en ny app

De 150 elektriske løbehjul kan lokaliseres og lejes via VOI’s app.

For at give aarhusianerne en god oplevelse med den nye transportform, kommer VOI til at have et street team af medarbejdere på gaderne. De skal hjælpe brugere godt i gang, besvare spørgsmål og guide dem til god og sikker kørsel på de elektriske løbehjul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce