Annonce
Byudvikling

Nu kommer sandet - og trafikpropperne: Ny rutebilstation ventes først klar i sensommeren næste år

Siden oktober sidste år har rutebilstationen været delvist afspærret, fordi betondækket mellem busstation og p-kælderen nedenunder er i kritisk dårlig stand. Arkivfoto: Jesper Bech Pedersen
P-kælderen under rutebilstationen skal over de næste mange måneder fyldes op med sand. Det vil belaste trafikafviklingen i området omkring busstationen.
Annonce

AARHUS: Sjældent har et hul i jorden givet så stor ballade som det, der ligger under rutebilstationen i Aarhus.

Som tidligere beskrevet her i avisen, er betondækket over parkeringskælderen i så ringe stand, at der er risiko for sammenstyrtning, og derfor skal hele den udtjente kælder nu fyldes op med sand, og derefter skal rutebilstationen ovenpå genetableres.

Arbejdet går i gang 26. oktober og ventes afsluttet i sensommeren næste år. Under hele anlægsperioden vil busserne fortsat køre og holde i området ved rutebilstationen.

Annonce

Vil berøre trafikken

I den første periode fra 26. oktober 2020 til marts 2021 vil den ene halvdel af rutebilstationen være afspærret, mens den anden halvdel fortsat vil blive brugt til busdrift.

Periode 1 - fra oktober 2020 til marts 2021. Illustration: Aarhus Kommune

Fra marts 2021 til juli 2021 vil den anden halvdel være afspærret, og den renoverede del af stationen vil være i drift til bustrafik.

Periode 2 - fra marts 2020 til juli 2021. Illustration: Aarhus Kommune

I begge perioder vil der desuden være midlertidige busstoppesteder i Ny Banegårdsgade, Fredensgade og Sønder Allé.

Der vil i hele perioden være tung arbejdskørsel i området, og trafikken på Sønder Allé og i krydset ved Spanien vil blive belastet.

Sådan bliver busdriften påvirket

De fleste af de busruter, som har holdeplads på rutebilstationen, vil få nye, midlertidige holdepladser.

Det kan enten være et andet sted på selve rutebilstationen eller i en af de omkringliggende gader (Ny Banegårdsgade, Fredensgade og Sønder Allé).

Der vil blive hængt store oversigtskort op på rutebilstationen, og på midttrafik.dk kan man ligeledes se en oversigt over, hvor busserne holder i den første periode fra 26. oktober til marts 2021.

Ændring af køreplaner:

For langt de fleste ruter bliver køreplanen ikke påvirket, men der er enkelte undtagelser:

  • Rute 123 ændrer rute ved ankomst og stopper derfor ikke ved Navitas og Dokk1. Derudover vil der ved Nørreport og Klostertorvet kun være afstigning – ikke påstigning.
  • Rute 202 ændrer rute ved ankomst og stopper derfor ikke på Banegårdspladsen.
  • Rute 912X ændrer rute ved ankomst og stopper derfor ikke på Banegårdspladsen.

For alle tre ruter gælder ændringerne kun på vej TIL rutebilstationen. Når busserne kører FRA Aarhus vil alle de sædvanlige stoppesteder blive betjent.

I en pressemeddelelse opfordrer Aarhus Kommune både gående og cyklister til at finde alternative veje. Har man som gående eller cyklende brug for at passere området, kan det ske via Ny Banegårdsgade langs Aarhus Street Food.

Her vil der være en ensrettet cykelsti og plads til gående. Det er samtidig her, at passagerer står af og på busserne, hvilket betyder, at pladsen bliver trang.

Også bilister må forvente at blive berørt. Dels på grund af arbejdskørsel, men også fordi det inderste spor på Sønder Allé ved rutebilstationen vil være afspærret under hele anlægsperioden, da arbejdsområdet strækker sig ud på kørebanen.

Annonce

En dyr omgang

Stiften har tidligere fortalt, hvordan Operation 'red rutebilstationen' ventes at løbe op i omkring 20 millioner kroner.

Her er kimen til alle problemerne - den udtjente parkeringskælder under busstationen, som skiftende ejere - senest Aarhus Kommune - har forsømt at vedligeholde. Arkivfoto Jesper Bech Pedersen

Dertil kommer 3,8 millioner kroner, som allerede er brugt på undersøgelser og afværgeforanstaltninger. Og oveni kommer der tillægsudgifter til ny vejbelysning, lyssignaler og skilte på knap fire millioner kroner. Altså rundt regnet 28 millioner kroner i alt.

Det kommer til at kræve 400-600 lastbiler med sand at fylde p-kælderen op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Plantekød og pølsesnak

Aarhus

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Aarhus

Corona-syge sejlere: De fleste føler det som en influenza

Annonce