Annonce
Aarhus

Nu ligger de side om side på Strøget: Matas og Normal i kamp om bedste placeringer

Her rykker de ind. På hjørnet til venstre bag det orange stillads kommer Matas, og på hjørnet til højre i den hvide bygning åbner Normal. Mellem dem Salling, der handler med de samme varer som de to andre lige inden for dørene. Foto: Flemming Krogh
Matas åbner i den tidligere Nordea-bank om kort tid, og Normal rykker ind i den tidligere Hennes & Mouritz-butik på det modsatte hjørne på Strøget i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Kampen om at vinde kunderne til plejeprodukter er hård i Aarhus. Butikskæderne Matas og Normal kæmper om de bedste positioner for deres butikker, og snart åbner de begge i det samme vejkryds midt i byens hjerte. Tilmed lige ved siden af en tredje afdeling for tilsvarende produkter hos Salling.

Matas har overtaget Nordeas gamle bankbygning på hjørnet af Østergade og Søndergade, som også hedder Strøget.

Den er i færd med at blive bygget totalt om til det, der med 460 kvadratmeter vil blive en af landets største Matas-butikker.

På det diametralt modsatte hjørne har kæden Normal overtaget lejemålet i den bygning, der i mange år har rummet H&M, Hennes og Mauritz. Den lukkede for nylig.

Annonce

600 kvadratmeter Normal

- Normal-butikken bliver på cirka 600 kvadratmeter og blandt de største af Normals butikker i landet. Den åbner inden jul, men en helt sikker dato er endnu ikke klar, oplyser administrerende direktør Torben Mouritsen, som var med til at starte Normal-kæden.


Vi har ikke noget imod at ligge ved siden af Normal.

Retaildirektør Allan Kristoffersen, Matas


- Holder I, Matas og Normal, øje med hinanden og placerer jeres butikker op ad hinandens?

- Nej, vi finder steder, hvor der er et naturligt miljø for detailhandel og hvor der er andre butikker. Vi ser ikke efter, hvor Matas er, siger Torben Mouritsen.

Og hos Matas siger retaildirektør Allan Kristoffersen:

- Vi finder et godt sted, hvor der kommer mange kunder, og vi har ikke noget imod at ligge ved siden af Normal.

Annonce

Åbner i november

Lejemålet af Nordeas bygning overgik til Matas 1. oktober, og Matas-butikken åbner snart.

- Datoen er ikke helt fastlagt, men det bliver i begyndelsen af november. Vi går efter at få julehandlen med,  siger Allan Kristoffersen.

Når butikken åbner, lukkes den nuværende langt mindre Matas-butik i Søndergade, cirka 50 meter derfra, mens butikkerne i Ryesgade og på Store Torv fortsætter.

- Aarhus er en vigtig by for os, og den nye butik bliver en del af vores Matas Life koncept, som nu er i godt 30 af vores 264 butikker. Det er mere sanseligt med flere oplevelser og federe brands. Vi har det allerede i Bruuns Galleri, siger Allan Kristoffersen.

Annonce

Normal i Storcenter Nord

Normal åbner også i Storcenter Nord. Det sker inden jul, og dermed når kæden op på seks forretninger i Aarhus. Foruden de to nævnte er det i Bruuns Galleri, i Ryesgade, på Telefontorvet og i City Vest.

De nuværende forretninger fortsætter, selv om den nye i Salling-krydset åbner.

I øvrigt handler stormagasinet Salling også med plejeprodukter på det hjørne, som vender ud mod de to kommende Matas- og Normal-butikker, så nu er der tre om kunderne.

Annonce

Normal i flere lande

Normal har 93 butikker i Danmark og flere på vej. Derudover er der Normal-butikker i Norge, Sverige, Frankrig og Holland.

- Vi kigger hele tiden på nye markeder parallelt med, at vi udvider på eksisterende markeder. Hvilket land, der bliver det næste, vil vi melde ud senere, siger Torben Mouritsen, der kan tælle i alt 248 Normal-butikker.

Annonce

Stort netsalg i Matas

Under coronaen har Matas oplevet så stort et netsalg, at kæden har ansat ekspedienter til udelukkende at tage sig af nethandlende, der kan se varerne på deres computere eller telefoner.

- Det er en succes, og de to, der er ansat til netop det i butikken i Søndergade, flytter med ind i den nye Matas i Nordea-bygningen. Når folk logger på som kunder, spørger vi, om vi kan hjælpe, og omstiller til en butik, hvor de på video kan chatte og se varerne, for eksempel konsistensen på en creme og farven på en læbestift, siger Allan Kristoffersen.

Normal gør derimod ikke meget i netsalg.

- Vi har valgt at fokusere på vores fysiske butikker, men har også aktiviteter på nettet, blandt andet vores Flottepose og Slå-tilbuddet, hvor vi med jævne mellemrum sælger eksklusive varer til lave priser, siger Torben Mouritsen.

Matas og Normal

  • Matas åbner i den tidligere Nordea-bank på hjørnet af Søndergade og Østergade.
  • Skråt overfor åbner Normal inden jul.
  • Mellem dem ligger Salling, hvis afdeling lige inden for dørene også handler med plejeprodukter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce