Annonce
Kultur

Nu lyser Ringgadebroen hver aften indtil 2023

Som en slags vartegn for en af byens kreative bydele, området ved Godsbanen, stråler Ringgabroen oplyst af en række store projektører.

Kulturhovedstad 2017 tyvstartede med indvielsen af et nyt kunstværk i Aarhus. Det er en af byens lokale kunstnere, Signe Klejs, som står bag lysinstallationen der oplyser Ringgadebroen.

AARHUS: Flere hundrede unge og ældre århusianere gik torsdag aftenvandring på godsbanearealet. I forventning om at se den tidlige start på kulturåret 2017 - eller på Kulturhovedstad 2017, som det officielt hedder.

Igennem to år har den århusianske kunstner Signe Klejs arbejdet på sit projekt med at oplyse Ringgadebroen.

- Navnet på installationen 'Hesitation of Light' er inspireret af videnskabsmanden Ole Rømer, som beviste, at lyset har en hastighed. Mit værk ændrer sine farver konstant, efter hvordan solen farver lyset på himmelen bag broen. Lyset bliver opfanget af nogle kameraer, som styrer hvilken farve, der skal oplyse broen. På den måde opstår der en lille forsinkelse, der referer til titlen på værket, forklarede kunstneren, som ikke var nervøs inden knappen skulle tændes.

- Vi har afprøvet det flere gange, men jeg må indrømme, at jeg blev en smule rørt, da jeg så den lysende bro og fornemmede folks positive reaktion, lød det fra Signe Klejs.

Værket vil stå indtil år 2023. Hver aften vil folk i området kunne nyde den lysende bro indtil midnat. Lyset på broen vil igen blive tændt om morgenen, men ellers være slukket i dagstimerne.

Lys på Ringgadebroen. Signe Klejs. Foto: Flemming Krogh
I aftentimerne og morgentimerne vil århusianerne kunne nyde synet af den oplyste bro.
Der var mange mennesker som havde trodset kulden og mørket, for at opleve indvielsen af det nye kunstværk.
Kunstneren Signe Klejs har skabt det lysende værk, hvor byens ikoniske Ringgadebro fra 1938 indgår.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce