Annonce
Debat

Nu må det være slut med corona-regimet: Vi skal have svindel og magtmisbrug frem i lyset

"Ser man tilbage på to års corona-kommunikation, er det forstemmende, hvor mange fejl og mangler, der er begået. Først fik vi at vide, at vi ikke skulle bekymre os – det var forkert. Så fik vi restriktioner, restriktioner og flere restriktioner", skriver Henrik Ræder Clausen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Jeg glæder mig inderligt til 2022 og til at slippe for det corona-vanvid, der har slået Danmark.

Lad mig starte med noget af det mest udanske, jeg længe har læst: I et indlæg 24. december i Århus Stiftstidende foreslår Jens Jørgen Jørgensen, at vi skal gøre som Singapore: Lad dem, der ikke er vaccineret, selv betale for en eventuel tur på sygehuset.

Det kan der simpelthen ikke blive tale om! Danmark er et fællesskab, hvor vi står sammen om at dække udgifterne til hospitaler og sygepleje. Uanset kostvaner, rygning, overvægt eller vaccination. Vi skal ikke bruge vores sundhedsvæsen som værktøj til at indføre tvang overfor den ene eller den anden gruppe, vi er uenige med.

Annonce

Vaccination er et af mange personlige valg, der kan påvirke vores sundhed, positivt eller i nogle tilfælde negativt. Vaccination manipulerer vores immunforsvar til at kunne genkende en fjende, det endnu ikke har mødt. Historisk har vaccination mod kopper, polio, mæslinger med mere været store succeser, der har skånet os for megen sygdom og død.

Da coronavirus overraskede os i begyndelsen af 2020, var det naturligt at spørge, om vi kunne udvikle en ny vaccine hurtigt nok, så pandemien kunne standses.

Normalt gennemgår vacciner et meget langt testforløb, så vi kan have tillid til, at de ikke har bivirkninger. Derfor vakte det en vis skepsis, da nye vacciner kom frem, blev testet, godkendt og masseproduceret på under et år.

Personligt undersøgte jeg sagen grundigt, inden jeg besluttede mig for at tage imod vaccinen. mRNA-vacciner er ny teknologi, men da jeg er så heldig at kende til fysiologi og biokemi, kunne jeg gennemgå mekanismerne selv og dermed opbygge tillid til, at den nye vaccinetype ikke var mere risikabel end de kendte.

Ikke alle har den luksus af tid og viden, der gør det muligt at overbevise sig selv om den slags. I den situation bygger bred opbakning på tillid til vores myndigheder, og den tog desværre hurtigt skade: Den nye teknologi, hastværket, skandalen om det højt roste, men ubrugelige Remdesevir, og rapporter om alvorlige bivirkninger skabte en bekymring, som myndighederne ikke tog alvorligt. Det slår tilbage nu, som modstand.

Ser man tilbage på to års corona-kommunikation, er det forstemmende, hvor mange fejl og mangler, der er begået. Først fik vi at vide, at vi ikke skulle bekymre os – det var forkert. Så fik vi restriktioner, restriktioner og flere restriktioner. Ingen anbefaling af forebyggelse med D-vitamin, ingen omtale af Ivermectin og særligt ingen afvejning af, hvad restriktioner koster samfundet, økonomisk og socialt.

Dertil kommer, at vaccinerne har været en skuffelse. De beskytter kun mod at blive alvorligt syge, ikke mod at blive smittet, og kan derfor ikke stanse epidemien.

Det vil kræve dygtige journalister og eksperter at samle brikkerne til et samlet billede af forhistorien til krisen. At eventuel svindel og magtmisbrug kommer frem i lyset. At Fællesskabet Danmark kan udnytte vores store medicinske kompetence til solid folkeoplysning, og at vi i 2022 kan lægge krise og splittelse bag os.

Hvad gør staten, når den lovede løsning udebliver? Får vi klar besked om skuffelsen, eller får vi propaganda, hvor astrologi og endda vores klassiske julesange bliver skrevet om for at støtte vaccinebudskabet?

Vi har i princippet vedtaget, at Danmark ikke vil gribe til tvang for at få flere til at blive vaccineret. Men hvor går grænsen mellem tilskyndelse og tvang? Er det tvang, når mennesker bliver fyret fra jobbet for ikke at være vaccineret? Er det tvang, når skeptiske stemmer bliver undertrykt og fjernet fra Facebook og andre "sociale" medier, der kunne være almindelige menneskeres talerør?

Efter at have fulgt sagen tæt i både statslige og alternative medier er det mit klare indtryk, at danske myndigheder reagerer meget selektivt. Selektivt til gavn for den valgte politik, med fravalg af fakta, der kunne så tvivl om nødvendigheden af den. For eksempel:

Vi fik oprindeligt at vide, at dødeligheden var omkring to procent, men hvor var omtalen, da tallet blev justeret ned til 0,2 procent? Mundbind blev oprindeligt afvist som "meningsløse" for almindelige borgere. Det var jeg uenig i og deltog derfor i den store undersøgelse om sagen i foråret 2020. Undersøgelsen modbeviste effekten af mundbind – det blev forbigået i tavshed.

Men det største svigt i coronakrisen er egentlig journalistisk: Eksperter som dr. John Cambell, dr. Chris Martenson, MedCram m.fl. forklarer de medicinske aspekter, så det er nemt for journalister at stille kritiske spørgsmål til magtens udøvere.

I stedet har vi blot fået redegjort for de nyeste restriktioner, så vi alle kunne få at vide, hvordan vi skulle opføre os. Det er legitimt i en akut krise, men det er totalitært og skal ophøre, når krisen er overstået.

Hvor var den modige journalist, der bemærkede, at D-vitamin er vigtigt for et velfungerende immunforsvar? Der fandt undersøgelser fra Israel, Spanien med videre, der påviste tæt sammenhæng mellem D-vitaminmangel og alvorlig coronasygdom? For derefter at bede Brostrøm eller Heunicke om at give en officiel anbefaling af det vigtige kosttilskud?

Hvor var den fagligt velfunderede journalist, der gennemskuede historien om Remdesevir? Der så, at det videnskabelige grundlag var ubrugeligt, at den dyre medicin var virkningsløs, og bad om at få patentindehaverne holdt til ansvar for deres misbrug af en alvorlig situation?

Hvor var nysgerrigheden om Ivermectin, der i flere mindre undersøgelser har vist stor virkning mod virus? Har ingen bemærket, at Indien har standset epidemien med dette enkle middel? Blev det opgivet på grund af den politiske fordømmelse, ideen blev udsat for i USA?

Nu har vi så endnu en coronavariant, omikron. Som omgående blev brugt til at forbyde børn at gå i skole, unge at lade sig underholde i biografen og voksne at tage en runde kultur på vores fine museer. Uden at skele til, at den nye variant er langt mildere, især, når man er "færdigvaccineret". Så hvorfor egentlig bruge tid og penge på flere af de dyre vacciner?

Det ser nærmest ud til, at omikron vil udgøre naturens egen vaccine. At den vil gøre coronavirus endemisk, et forkølelsesvirus på linje med så mange andre. Jeg ser inderligt frem til at slippe for maskering, for coronapas med overraskende kort gyldighed, for test- og karantænekrav og for misbrug af vores julesange i vaccinernes navn.

I dag oplever jeg et dybt splittet Danmark, hvor et flertal følger statens politiske linje, mens et ikke helt lille mindretal (600.000) nægter. Det er en splittelse, vi ikke heler ved at sætte mindretallet ud af vores udmærkede sundhedsvæsen eller andre former for pres. Vi har brug for at respektere borgeres ret til at bestemme over egen krop og for at tage deres bekymringer alvorligt.

Derefter venter en spændende journalistisk og efterforskningsmæssig opgave: Hvor kom det virus egentlig fra? Kina har skiftet forklaring så mange gange, at det er åbenlyst, at de skjuler noget. Også dr. Anthony Fauci fra amerikanske National Institute of Health (NIH) var påfaldende hurtigt ude for at fastslå, at coronavirus må være opstået naturligt, ikke skabt på et laboratorium.

Der er bare det problem, at hans institutioner, NIH og NIAID, har finansieret omfattende forskning i coronavirus, blandt andet på det berygtede virusinstitut i Wuhan. Forskning skal helst give patenter, og dem har dr. Fauci, NIH og NIAID mange af, f.eks. patent nummer 9193780 udstedt 25. november 2015. Dr. Fauci har været krydsforhørt om forskningen i USA's kongres, men vi er ikke til bunds i historien endnu.

På alternative medier er der masser af løsrevne fakta som dette. Det vil kræve dygtige journalister og eksperter at samle brikkerne til et samlet billede af forhistorien til krisen. At eventuel svindel og magtmisbrug kommer frem i lyset. At Fællesskabet Danmark kan udnytte vores store medicinske kompetence til solid folkeoplysning, og at vi i 2022 kan lægge krise og splittelse bag os.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Aarhus

Er dit navn på listen? Se de 50 mest populære navne i Aarhus

Annonce