Annonce
Østjylland

Tidligere planer gik i vasken: Nyt projekt skal give Himmelbjerget en makeover

Himmelbjerget med tårnet ligger 147 meter over havet. Foto: Hans Petersen
Skanderborg Kommune får Realdania med i processen og venter et forslag i forsommeren næste år.
Annonce

SKANDERBORG: Himmelbjerget er stadig et eftertragtet udflugtsmål for danskerne. Den 147 meter høje bakke med tårnet skaber en storslået udsigt over søerne og landskabet i det midtjyske søhøjland og rummer samtidig en stor kulturarv. Stedet besøges af cirka 400.000 mennesker årligt.

En plan om at forny stedet er gået i vasken, men det er bestemt ikke opgivet at gøre området endnu mere tiltrækkende end i dag, og et nyt projekt skal afdække, hvordan Himmelbjerget kan udvikles, både som udflugtsmål og som kulturelt og historisk samlingssted.

Skanderborg Kommune er så heldig, at Foreningen Realdania støtter projektet. Kommunen vil undersøge, hvordan den kan fremtidssikre stedet. Arbejdet vil give bud på udviklingen af tre elementer:

Demokratihistorien på Himmelbjerget og formidlingen af den.

Oplevelsen undervejs på bjerget.

Ankomsten til bjerget, når man kommer kørende eller sejlende.

Annonce

Vækker minder

Frands Fischer, borgmester i Skanderborg, siger i en pressemeddelelse:

- Realdania er den rette samarbejdspartner til det næste fælles skridt på vej mod en fornyelse af området i respekt for historien og stedet.


Himmelbjerget er et særligt sted, som vækker sommerminder hos mange danskere.

Stine Lea Jacobi


Stine Lea Jacobi, programchef i den filantropiske forening Realdania, siger:

- Himmelbjerget er et særligt sted, som vækker sommerminder hos mange danskere. Men det er også en attraktion, der kan gøres mere tilgængelig. Den har potentiale til at give flere oplevelser året rundt.

Himmelbjerget

Himmelbjerget er en såkaldt falsk bakke, skabt i istiden. Den ligger 147 meter over havet. Skanderborg Kommune går nu sammen med Foreningen Realdania om at lave et projekt, der skal lokke flere turister til stedet.

Et foreløbigt punktum i processen med udvikling blev sat i oktober 2019, hvor styregruppen bag Himmelbjerget og en række lokale interessenter blev enige om et fælles forståelsespapir. Det og byrådets vision danner udgangspunkt for afdækningen.

Processen går nu i gang med at finde en rådgiver, som ud over at lave undersøgelsen skal stå for at inddrage interessenterne i processen. Det ventes, at resultaterne kan præsenteres for Byrådet i forsommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce