Annonce
Aarhus

Nu ryger anti-terror betonklodserne på Stadion Allé

Så er det slut med permanent at skulle køre zig-zag ad Stadion Allé ved Ceres Park: Tirsdag fjerner kommunen betonklodserne og resten af anti-terror-chikanerne der.Foto: Jens Thaysen

Chikaneanlæggene forsvinder som fast inventar på Stadion Allé. Ved Tivoli Friheden og i Ryesgade bliver de nuværende betonklodser erstattet med permanente - og helt sikkert pænere - løsninger.

AARHUS: Aarhus Kommune fjerner tirsdag det midlertidige chikaneanlæg - terrorsikringen - ved Ceres Arena. Fremover vil der ved større arrangementer blive sat andre foranstaltninger op.

Beslutningen om at fjerne betonklodserne på Stadion Allé og Marselisborg Grønnevej er truffet i samråd med Østjyllands Politi.

- Vi vil gerne sørge for, at sikkerheden er i orden og samtidigt genere borgerne mindst muligt, og det synes vi lykkes bedre uden de nuværende, midlertidige chikaneanlæg, som har virket generende for mange af de trafikanter, der færdes i området til dagligt, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Fremover bliver det Ceres Park, der i samarbejde med Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen skal vurdere, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er behov for i forbindelse med superligakampe og andre større arrangementer. Og Ceres Park skal selv sørge for, at det er på plads.

Annonce

Med garanti pænere

Ved Arenaen fjerner kommunen derimod ikke bare betonklodserne - den laver også en permanent løsning. Det samme sker ved Tivoli Friheden og i Ryesgade.

- Præcis hvilke løsninger, det ender med, ved vi ikke endnu. Det afhænger af, hvor mange penge byrådet vælger at bruge på permanente chikaneanlæg. Under alle omstændigheder skal det nok blive pænere, end det er i dag, siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø.

Han oplyser, at arbejdet går i gang, så snart byrådet har bevilget pengene til det og forventer, at de nye - og pænere - chikaneanlæg vil være på plads i bybilledet i løbet af foråret og forsommeren.

Udover de permanente chikaner er det derudover også planen at investere i flytbare chikaner, der kan tages i brug ved større arrangementer andre steder i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce