Annonce
Østjylland

Højhusprojekt har været omtalt længe: Nu sætter borgmesteren gang i byggeriet på bakken

Der kommer næppe klager over udsigten, når beboerne engang i 2021 er flyttet ind. I hvert fald ikke fra de øverste lejligheder. Visualisering: KPC
Torsdag tages første spadestik til højhuset på Thors Bakke og til den tilknyttede Thors Karré. Byggeriet står efter planen færdigt i juni 2021.

Randers: Nu sker der noget. Byggeriet af det længe omtalte og undervejs i processen flere gange ændrede højhusprojekt på Thors Bakke sættes i gang.

Torsdag middag skal borgmester Torben Hansen (S) på en af den slags opgaver, som borgmestre typisk elsker, nemlig at foretage det første stik med spaden til et markant nybyggeri i kommunen. Og fra borgmesteren har stukket spaden i jorden og til den dag, hvor de første beboere kan flytte ind i højhuset, vil der - hvis alt går efter planen - gå lige knap to år. Eller med andre ord vil Thors Tårn, som højhuset hedder, samt det tilstødende byggeri Thors Karré stå færdigt i juni 2021.

Højhuset får 19 etager, hvoraf de nederste ni kommer til at rumme 36 almene familieboliger og 18 ældreboliger. De 10 øverste etager bliver ejerlejligheder - 36 i alt. Thors Karré kommer til at indeholde ikke færre end 101 ungdomsboliger fordelt på fem etager.

Når der tages det allerførste spadestik til byggerier af en sådan kaliber, bliver det som regel markeret med både gæster og højtidelige taler. Og hvad det angår, er Thors Tårn og Thors Karré ingen undtagelser. Derfor vil borgmester Hansen da heller ikke være helt alene med spaden på torsdag. Han vil have selskab af blandt andre flere repræsentanter fra den kommunale forvaltning, fra hovedentreprenøren KPC og fra bygherren Nørresundby Boligselskab.

Annonce
Højhuset får 19 etager, 36 almene familieboliger, 18 ældreboliger og 36 ejerlejligheder. Visualisering: KPC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce