Annonce
Østjylland

Højhusprojekt har været omtalt længe: Nu sætter borgmesteren gang i byggeriet på bakken

Der kommer næppe klager over udsigten, når beboerne engang i 2021 er flyttet ind. I hvert fald ikke fra de øverste lejligheder. Visualisering: KPC
Torsdag tages første spadestik til højhuset på Thors Bakke og til den tilknyttede Thors Karré. Byggeriet står efter planen færdigt i juni 2021.
Annonce

Randers: Nu sker der noget. Byggeriet af det længe omtalte og undervejs i processen flere gange ændrede højhusprojekt på Thors Bakke sættes i gang.

Torsdag middag skal borgmester Torben Hansen (S) på en af den slags opgaver, som borgmestre typisk elsker, nemlig at foretage det første stik med spaden til et markant nybyggeri i kommunen. Og fra borgmesteren har stukket spaden i jorden og til den dag, hvor de første beboere kan flytte ind i højhuset, vil der - hvis alt går efter planen - gå lige knap to år. Eller med andre ord vil Thors Tårn, som højhuset hedder, samt det tilstødende byggeri Thors Karré stå færdigt i juni 2021.

Højhuset får 19 etager, hvoraf de nederste ni kommer til at rumme 36 almene familieboliger og 18 ældreboliger. De 10 øverste etager bliver ejerlejligheder - 36 i alt. Thors Karré kommer til at indeholde ikke færre end 101 ungdomsboliger fordelt på fem etager.

Når der tages det allerførste spadestik til byggerier af en sådan kaliber, bliver det som regel markeret med både gæster og højtidelige taler. Og hvad det angår, er Thors Tårn og Thors Karré ingen undtagelser. Derfor vil borgmester Hansen da heller ikke være helt alene med spaden på torsdag. Han vil have selskab af blandt andre flere repræsentanter fra den kommunale forvaltning, fra hovedentreprenøren KPC og fra bygherren Nørresundby Boligselskab.

Højhuset får 19 etager, 36 almene familieboliger, 18 ældreboliger og 36 ejerlejligheder. Visualisering: KPC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - op mod 100 besætninger skal aflives

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce