Annonce
Aarhus

Nu sættes de første boliger i byen Nye til salg

<p>Sådan kommer første etape af Jørn Tækkers nye by, Nye, til at tage sig ud. De første af etapens 650 boliger sættes nu til sælg. Visualisering: Tækker Group</p>

Nu kan man købe bolig i Tækker Groups nye bydel, Nye, mellem Lisbjerg og Lystrup. Byggeriet går i gang i dette efterår.

I dette efterår går Tækker Group i gang med at opføre de 36 første boliger i den helt nye bydel, Nye, mellem Lisbjerg og Lystrup lige nord for Djursland-motorvejen.
Annonce
Sådan kommer første etape af Jørn Tækkers nye by, Nye, til at tage sig ud. De første af etapens 650 boliger sættes nu til sælg. Visualisering: Tækker Group
Samtidig går salget af de første boliger i gang.
Det står fire mæglere for:
Danbolig Aarhus City, Aarhus Mæglerne, EDC Poul Erik Bech samt Jørn Tækkers egen Tækker Real Estate.

En by fra bunden

Jørn Tækker har udnyttet chancen for at skabe en by helt fra bunden til at kombinere det bedste fra den tætte by med det bedste fra parcelhuskvarteret.
»Her kommer både byliv og masser af natur med blandt andet bække, vandløb og søer. Vi tror, at Nye vil tiltrække mange forskellige typer mennesker, for eksempel yngre børnefamilier og seniorer, der gerne vil være tæt på naturen uden at skulle passe en stor villagrund,« siger Jørn Tækker.
Nye ligger otte kilometer nord for centrum af Aarhus, og da den får sin egen station på letbanen, kan man faktisk komme ind til Universitetshospitalet i Skejby på 10 minutter og ramme midtbyen på 20 minutter.
Tonny Broberg, chef for projektsalg i EDC Projekt, vurderer, at Nye egner sig godt til de yngre par, der har svært ved at få rod til en bolig i Stor-Aarhus.

Familievenlige priser

»I Nye kan en familie med to almindelige indkomster få eget hus og adgang til terrasse. Og samtidig bo i gå-afstand til letbanen,« siger Tonny Brobjerg.
Det er mere end 10 års planlægningsarbejde, der kulminerer, når den første etapes 650 boliger samt daginstitution og dagligvarebutik nu sættes i gang.
De første boliger i Nye bliver en kombination af lejligheder, klyngehuse, rækkehuse og villaer, som fletter sig sammen i små fællesskaber.
Variationen skal imødekomme forskellige familiemønstre og livssituationer.
De mange forskellige boligtyper skal gøre Nye attraktiv for både unge familier, enlige og seniorer. Alle boliger har adgang til enten en terrasse eller en lille have. På det bakkede terræn er der udsigt over Aarhus, Aarhus Bugt og Egå Engsø.
Fuldt udviklet skal Nye rumme 10.000 boliger. Arkitekterne bag bydelen er Aart, Cebra og Loop/Hune & Elkjær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Annonce