Annonce
Aarhus

'Visionen Kongelunden': Nu søges projektdirektør til nyt stadion i Aarhus

Borgmester Jacob Bundsgaard har sat sig i spidsen for en sammenhængende plan for området ved Stadion, Mindeparken og Væddeløbsbanen. Sammen med direktør Henrik Lind (midten) fra Lind Invest samt bestyrelsesformand for Sallling Fondene, Jens Bjerg Sørensen, udgør han styregruppen. Nu søger kommunen en projektdirektør. Foto: Axel Schütt
Ambitionerne er tårnhøje til den nye projektdirektør, der skal organisere og drive visionen om Kongelunden med blandt andet et nyt stadion fremad.

AARHUS: Er du manden eller kvinden, der kan drive det store projekt "Kongelunden" frem mod målstregen, og sikre Aarhus ikke bare et nyt, moderne stadion, men også et nyt atletikstadion og eventuelt en ny idrætshal? Ja, så har Aarhus Kommune bud efter dig.

Kommunen har netop opslået stillingen som projektdirektør for "Visionen Kongelunden", som det stort tænkte projekt kaldes, der har fået løfte om en halv milliard kroner i støtte fra Sallingfondene og Lind Invest foruden 50 millioner kroner fra AGF.

Projektdirektøren placeres organisatorisk højt i borgmesterens afdeling med reference til stadsdirektør Niels Højberg.

Visionen om "Kongelunden" er foreløbig præsenteret som en overordnet plan af borgmesteren, rådmanden for Teknik og Miljø, rådmanden for Kultur og Borgerservice og de private sponsorer.

Planen er, at Kongelunden skal udvikles til at blive det største sammenhængende storbynære rekreative område i Danmark og dermed give århusianerne nye rekreative tilbud samt tiltrække endnu flere gæster til byen.

Fem pejlemærker

Der er opsat fem såkaldt bystrategiske pejlemærker for udvikling af Kongelunden:

1. Flere destinationer gør området til en samlet attraktion i byen. Dette gøres ved at fjerne fysiske barrierer og ved at udvikle nye og opdatere eksisterende destinationer med reference til den grønne og blå natur samt de enestående historiske og landskabelige forhold i området.

2. Et centrum for livskvalitet, bevægelse samt store og små fællesskaber. Dette gøres ved at sikre en lang række forskellige funktioner, der understøtter hinanden og som understøtter, at man bevæger sig inde i området og ikke kun tager derind for at besøge enkelte og isolerede tilbud.

3. En moderne ramme for events inden for sport, kultur og erhverv. Ved en gennemgribende modernisering og nybyggeri af idrætsanlæg med fokus på fleksibel og høj udnyttelse, skabes et nyt center i landsdelen for både større og mindre events.

4. Et rum for ro, fordybelse, eftertanke og viden. Dette gøres ved at dedikere dele af området til livets roligere udfoldelser og ved at skabe plads til funktioner, der understøtter nysgerrighed og videnskab.

5. Samlet skabes det nødvendige grundlag for at aktivere og demokratisere området, hvilket vil gøre det til ’Hele Aarhus’ legeplads’. Området skal udvikles fra et enkeltstående udflugtsmål til at blive en del af den århusianske hverdag.

Annonce

Komplekst projekt

Til at formulere projektet og drive processen søger kommunen en kompetent person, der skal opbygge en projektorganisation.

Ambitionerne er tårnhøje, og det er afgørende, fremgår det af stillingsopslaget, at den nye projektdirektør, udover at være den samlende figur i projektet, begår sig sikkert i grænselandet mellem de mange kommunale interesser, brugerne og foreningerne i området, borgere, erhvervslivet, sponsorer og donorer.

Man skal være naturligt udadvendt med en troværdig og solid facon. Man skal tænke både strategisk og innovativt og være en erfaren leder med god politisk forståelse og kommunal indsigt. Men også have evnen til at undersøge, udfordre og i sidste ende kombinere de mange forskellige perspektiver, som vil fremkomme i den videre proces. Man må også gerne have dokumenteret erfaring i at fundraise, organisere og forberede store projekter med byggeri.

Kommunen søger en direktør, der kan tiltræde 1. marts 2020, og stillingen er tidsbegrænset forventeligt indtil 31. januar 2025.

Der er ansøgningsfrist 13. januar 2020 kl. 23.59 og samtaler i januar. Man kan læse stillingsopslaget her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Torsdagens coronatal: Smittetallet dykker igen i Aarhus efter smittehop

Sport

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce