Annonce
Norddjurs

Nu skal øboerne ikke vente længere: Vaccine sejles til Anholt

Der sendes fredag vaccine til Anholt, så øboerne ikke skal tage den lange tur til fastlandet for at blive vaccineret. Foto: Jeenah Moon/Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Annonce

Anholt: Flere anholtere udtrykte tidligere på ugen frustration og bekymring over at skulle tage den lange tur til Randers for at blive vaccineret mod covid-19. Mange meldte endda ud, at den lange tur betød et nej tak til en ellers ønsket vaccine.

Tirsdag kunne øboerne så ånde lettet op, da regionens hospitalsudvalg besluttede at sende vacciner til Anholt frem for at sende anholterne til vaccinestederne på fastlandet.

Torsdag middag har Norddjurs Kommunes borgmester, Jan Petersen, meldt ud på sin facebook-profil, at øboerne nu ikke skal vente meget længere. Det er blevet aftalt med regionen, at der sendes vaccine til Anholt med færgen fredag, hvor det modtages af ø-lægen, hvorefter han og sundhedsmedarbejdere på Anholt har en plan for vaccination af de 34 borgere samt sundhedsmedarbejdere på øen.

Aftalen betyder, at man hermed også får vaccineret borgere med særlig øget risiko, uanset om de er over eller under 65 år.

Et eventuelt overskud af vaccine herefter bruges til vaccination af medarbejdere på redningsstationen, der samtidig er ambulance- og brandberedskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce