Annonce
Aarhus

Nu skal der festes for den gode mad

24 FERD Æbleanders 1 Anders Hastrup, Æbleavler i Hjortshøj Foto: Kim Haugaard 19092006

Programmet er klar for den store madbegivenhed i festugen. De gode råvarer kommer til at fylde hele Tangkrogen.

Annonce

Hver eneste kvadratcentimeter af Tangkrogen kommer i brug, når Food Festival 2012 løber af stabelen fra fredag 7. til søndag 9. september –den sidste weekend i Aarhus Festuge.

Så meget plads er der brug for, når man har ambitioner om at blive Nordens største madbegivenhed.

Det har arrangøren, Food organisation of Denmark, og når man lader blikket løbe ned over programmet, tror man gerne, at det nok skal lykkes.

»Helt fra begyndelsen har vi haft høje ambitioner for Food Festival. Men nu, hvor vi ser programmet sort på hvidt, tror jeg godt, vi kan sige, at Food Festival overstiger selv vores egne forventninger,« siger festivalchef Anna Lund.

Under festivalen er Tangkrogen delt op i en række områder. Med navne som Mejeriet, Kødet, Planteriget, Nordiske Dråber, Kornmarken og Havet beskæftiger seks af områderne sig med det helt centrale for en fødevarefestival: Gode oste, kød af høj kvalitet, en mangfoldighed af frugter, grønsager, svampe, urter og meget mere. Og brød, mel, chokolade øl og vin. Samt fisk og andet godt fra havet.

Kystfiskere fra Thorupstrand og Hirtshals sejler fiskekuttere til Tangkrogen, og Martin Brygmann er vært i sit helt eget og sjove fiskekøkken, Fiskolariet.

»Programmet lover en sanseoplevelse uden lige. Det byder på utallige muligheder for at se, røre, dufte og smage de ypperste guldkorn fra den nordiske natur og kultur, og det giver med sikkerhed ny inspiration og viden med hjem til køkkenet,« garanterer Anna Lund.

For eksempel bliver der mulighed for at opleve gastronomi på højt niveau – ja, måske på det højeste niveau lige nu. Det sker om lørdagen, når Food Festival er vært for Nordic Challenge 2012, hvor 10 topkokke fra Sverige, Finland, Norge, Island og Danmark konkurrerer om at tilberede et smagfuldt og harmonisk måltid af nordiske råvarer. Fredag gælder det Børsens kokketalent, der er Danmarks største kokkekonkurrence for kokke under uddannelse.Mad

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce