Annonce
Aarhus

Nu skal der ryddes op efter skandalechefen

Topchef Claus Pedersen har været fortid i Aarhus Kommune i nu et halvt år, men oprydningen efter ham er langt fra færdig. Nu skal strukturen i Natur og Vejservice laves om. Foto: Kim Haugaard

Ny struktur i Natur og Vejservice skal sikre kvalitet i tilbudsgivningen og bedre relationer mellem ansatte og ledere. En række leder- og formandsjob bliver slået op. Nuværende ledere og formænd har ingen garanti for, at de får stillingerne.

Annonce

AARHUS: Oprydningen efter den bortviste og politianmeldte topchef, Claus Pedersen, fortsætter.

Forude venter en større omorganisering af den kommunale entreprenørafdeling, Natur og Vejservice, med omkring 250 ansatte.

Efter først avisens afdækning af blandt andet tilsyneladende fusk med udbud og med tilbudspriser og siden revisionsfirmaet Ernst & Youngs undersøgelse, har Teknik og Miljø hyret konsulentfirmaet Muusman til at gå Natur og Vejservice efter i sømmene.

Det har nu ført til, at Natur og Vejservice skal have ændret sin struktur for at få mere ledelseskraft, højere kvalitet i tilbudsgivning og i arbejdet og bedre relationer mellem personalelederne og medarbejderne.

Annonce

Søg dit eget job

Konkret betyder det, at vejafdelingen og den grønne afdeling med hver omkring 120 ansatte bliver lagt sammen, og at der lige under chefen for Natur og Vejservice bliver slået to nye stillinger op:

En ressourceleder med ansvar for formændene og drift, og en tilbuds- og kvalitetsleder, som skal sikre tilbudsgivning i høj kvalitet.

Samtidig skal de 8-10 formænd nu have personaleansvar for de hold, de er i spidsen for, så ledelsen kommer tættere ud på medarbejderne.

De to nye lederjob og samtlige formandsstillinger skal nu slås op. De nuværende formænd og de nuværende afdelingsformænd for veje og grøn drift kan søge stillingerne. Og det kan alle andre også.

- Vi slår dem op, fordi formændene fremover får personaleansvar. Det har vist sig uhensigtsmæssigt, at de ikke har det, siger Tyge Wanstrup, der har afløst den bortviste Claus Pedersen som chef for Center for Byens Anvendelse.

Annonce

Ingen afskedigelser

Og han fortsætter:

- Vi garanterer ikke de nuværende afdelingsledere og formænd, at de får de job, de søger, men der kommer ingen afskedigelser af den grund. Hvis nogen af dem søger et job - og ikke får et - så finder vi noget andet til dem.

Tyge Wanstrup forventer, at de to nye lederstillinger er besat 1. august, mens formændene næppe er det før i september eller oktober.Han understreger, at det er ledelse og medarbejdere, der i fællesskab har peget på, hvordan Natur og Vejservice kan udvikles som virksomhed og arbejdsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce