Annonce
Østjylland

Nu skal pumaen findes: TV-station 'jagter' det store kattedyr

Er der en puma løs i Jylland? Det forsøger TV2 nu at finde ud af. Arkivfoto: Iris/Scanpix
TV 2 begynder onsdag en 24-timers 'jagt' for at finde frem til det kattedyr, som ved flere lejligheder er observeret i det øst- og midtjyske område.

ØSTJYLLAND: Siden foråret 2019 har der været talrige meldinger fra personer, der er overbevist om, at de har set en puma eller et stort kattedyr. Alle observationer er gjort i et større område i Øst- og Midtjylland.

Århus Stiftstidende har blandt andet berettet om pumaen eller kattedyret, der blandt andet er observeret i Hylke, ved Gammel Rye og i Vejle-området.

De seneste meldinger om en puma er kommet fra Herning-egnen. De vedvarende observationer får nu TV 2's Go' aften Live til at sætte en større efterforskning i gang.

- Vi gør det fordi, vi gerne vil være der, hvor danskerne er, forklarer redaktionschef på Go' aften Live Line Ernlund.

Hun fortæller, at Go' aften Live tager beretningerne fra de personer, der har set kattedyret, meget seriøst.

- Selvfølgelig med en sund portion skepsis.

For år tilbage var der personer, der blev udskammet og grinet af, fordi de hævdede at have set en ulv i Jylland. Det viste sig, at der ikke var noget galt med observationerne og i dag er der ingen, der griner mere. Nu forsøger TV 2 så via en 24-timers 'jagt' at finde frem til, om der er et kattedyr løs i Jylland.

Annonce

Eksperter og specialudstyr

TV 2's ekspedition slår allerede lejr onsdag ved Fuglsang Sø ved Herning, som er et af de seneste steder, hvorfra der er meldt om en løs puma.

Foruden TV 2's medarbejdere består ekspeditionen af eksperter i form af Vicky Knudsen, der er biolog og naturvejleder, samt Emil Sanderhoff, der ligeledes er naturvejleder.

Med sig har gruppen telte, soveposer, kameraer og specialudstyr, der skal hjælpe med at opspore pumaen eller hvad det nu end er for et dyr, der i et halvt år har huseret i Øst- og Midtjylland.

- Vi ved ikke, hvad vi finder. Det er en chance, vi tager. Men vi håber at finde en eller anden form for spor af dyret.

Der vil være indslag fra 'puma-jagten' både onsdag og torsdag i Go' aften Live og i Go' Morgen Danmark torsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce