Annonce
Debat

Nu skal vi alle stramme os an, så vi passer på vores ældre og udsatte borgere

Annonce

Læserbrev: Udbruddet af Corona-virussen i Danmark først på året medførte jo en nedlukning af landet og efterfølgende en hel del restriktioner for os alle. I særlig grad blev vores ældre og udsatte borgere ramt af de restriktioner, der blev indført for at beskytte dem mod den lumske coronavirus.

Lars Møller (S), formand for Voksen- og Plejeudvalget i Norddjurs Kommune. Pressefoto

Det medførte jo, i første omgang, besøgsforbud og sidenhen besøgsrestriktioner på vores plejecentre og bosteder. Det var godt, at vi dermed fik beskyttet vores svageste medborgere imod virussen, men det havde en høj pris i form af isolation og manglende besøg af deres pårørende.


Så mit budskab er, at nu skal vi alle stramme os an og overholde de sundhedsfaglige anbefalinger. Det er nemlig ikke lige meget, og coronaen er ikke ovre!

Lars Møller, formand for Voksen- og Plejeudvalget i Norddjurs Kommune


Vores statsministers flotte håndtering af coronakrise, og hele Danmarks opbakning til denne håndtering gjorde heldigvis, at vi forholdsvis hurtigt kunne begynde at lempe disse besøgsrestriktioner.  Jeg og Voksen- og Plejeudvalgets medlemmer fik mange henvendelser fra borgere og i særlig grad deres pårørende i denne periode. Den manglende mulighed for besøg og kontakt gjorde ondt. Særligt fremhævede mange, at deres pårørende jo var i den sidste fase af livet! Disse henvendelser gjorde stort indtryk.

Voksen- og Plejeudvalget i Norddjurs valgte at involvere sig direkte i denne genåbningsproces. Det var og er et politisk ansvar, som vi tog på os og ikke bare overlod til embedsværket. Jeg tror faktisk, at mange på trods af deres frustrationer satte pris på vores involvering.

Så mit budskab er, at nu skal vi alle stramme os an og overholde de sundhedsfaglige anbefalinger. Det er nemlig ikke lige meget, og coronaen er ikke ovre!

For vi vil for alt i verden undgå at indføre besøgsrestriktioner igen på vores plejecentre og bosteder. Men det kan vi blive nødt til, hvis du og jeg ikke tager dette alvorligt! I så fald betaler vores ældre medborgere på plejecentrene, vores medborgere på bostederne og deres pårørende en høj pris!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce