Annonce
Debat

Nu skal vi se, om byrådspolitikerne vil prioritere

Annonce

Onsdag får partierne i byrådet i Aarhus en enestående mulighed for at vise, om de står ved deres løfter på børneområdet. SF har stillet forslag i byrådet om minimumsnormeringer i de århusianske dagtilbud. Nu skal vi se, om byrådspolitikerne vil prioritere, helt konkret, at gøre noget ved det i Aarhus.

Fra BUPL's side bakker vi op om minimumsnormeringer. I BUPL ønsker vi en minimumsnormering på 1:3 i vuggestuerne og 1:6 i børnehaverne. Flere opgørelser har gennem tiden vist, at normeringerne i Aarhus ikke lever op til minimumsnormeringen.

Gode normeringer og uddannede pædagoger et helt afgørende for børns trivsel og udvikling. En ekstra pædagog på stuen til børnene gør en kæmpe forskel i hverdagen. Det betyder, at pædagogerne kan tage børnene ud i mindre grupper, tage på ture og udflugter, have mere tid til det enkelte barn og være mere nærværende og opmærksomme.

Der er plads til både at beslutte en forbedring her og nu og til at beslutte at lave en analyse, der afdækker, hvordan forholdene konkret ser ud i Aarhus. BUPL indgår gerne i en sådan afdækning, der tegner et realistisk hverdagsbillede af forholdene for børn og pædagoger i dagtilbuddene i Aarhus.

Vi ser frem til, at byrådet laver en plan, så vi om ikke ret længe har en normering svarende til anbefalingerne. Det er glædeligt, at det tilsyneladende er så stort et ønske, nu gælder det bare om at komme i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

Annonce