Annonce
Østjylland

Nu skyder vandkunst med 11 springvand op på Søndergade

Vanddekorationen får en markant placering i den vestlige ende af Søndergade, hvor den kommer til at ligge mellem Bytorv Horsens og indgangen til Thonbogade. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Stor betonkonstruktion tager form - støbearbejdet er lige på trapperne, og derefter kommer vandkunstfolkene.
Annonce

Horsens: Lyden og synet af rindende og sprøjtende vand mangler stadig, men horsensianerne kan nu så småt se en ny, stor vand-dekoration skyde op på Søndergade.

Byens gågade er under omfattende renovering, og en del af forskønnelsen er en cirka 60 kvadratmeter stor installation med 11 springvand, der skal stå, hvor Thonbogade rammer Søndergade.

I de seneste dage har man kunnet se en massiv firkantet træplade-konstruktion på den del af gaden, hvor vanddekorationen placeres. Det ligner indhegningen af en skøjtebane ved vintertid, men den kolde sæson forlænges ikke på byens hovedstrøg. Derimod er konstruktionen en støbeform, der skal fyldes med beton og udgøre fundamentet for anlægget.

Vanddekoration på Søndergade

Vanddekorationen på Søndergade placeres, hvor Thonbogade løber ud i gågaden.

Dekorationen består af en løftet, flisebeklædt flade på cirka 60 kvadratmeter.

På fladen installeres 11 dyser, der kan sprøjte vand op i luften med større eller mindre styrke.

En del af fladen indrettes med siddepladser, så man kan bruge området til ophold, mens børnene måske plasker med vand.

Annonce

Beklædes med mørke sandsten

- Arbejdet kører, som det skal. Vi når nok ikke at begynde at støbe i denne uge, men så bliver det i næste uge, og når dét er overstået, skal vandkunst-folkene til og lave de sidste detaljer med dyser og afløb. Derefter vil vi være klar til belægning. Fliserne er bestilt og vil være nogle uger undervejs, så betonen vil først blive beklædt om cirka tre måneder - det bliver med nogle mørke sandsten. Ikke helt sorte, men tæt på, forklarer Kristian Markvardt, som en projektleder i firmaet Buus Anlægsgartner A/S, der varetager gågaderenoveringen for Horsens Kommune.

Annonce

Nyt opholdsrum på strøget

Vanddekorationen skal udgøres af en flade, der hæves omkring 40 cm op over gadens øvrige belægning. På fladen installeres de 11 dyser, der kan sprøjte vand op i luften i forskellige højder.

En del af dekorationen indrettes desuden sådan, at man kan sidde på kanten, og dermed bliver den et nyt opholdsareal midt på byens hovedstrøg.

Den samlede gågaderenovering fra Jessensgade til Torvet vil først være overstået i sommeren 2020, og Kristian Markvardt siger, at tidsplanen for det omfattende arbejde med ny belægning, beplantning og installationer holder. Han ved dog ikke, om den kommende vand-dekoration bliver taget i brug, så snart den er klar, eller først ved den officielle indvielse af den nyrenoverede gade næste sommer.

I alt 11 dyser skal sprøjte vand op i luften over den flisebeklædte, hævede betonflade, der skal udgøre basen for installationen. I næste uge kommer der en betonkanon og fylder støbeformen op. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce