Annonce
Østjylland

Nu skydes der måger på havnen

Frem til 15. april vil borgere med ærinde på havnen kunne opleve jægere, der skyder måger. Nedskydning af måger er en del af Horsens Kommunes mågeregulering. Det er første gang, man forsøger sig med at skyde mågerne. Foto: Peter Leth-Larsen

Frem til 15. april vil man kunne høre skud og se jægere på havnearealet. Jægerne er en del af Horsens Kommunes mågebekæmpelse.

Horsens: Nej, det er ikke terror, hvis man spotter en person med gevær på havnearealet i Horsens, selvom byens måger muligvis vil føle det sådan.

Fra 20. februar og knap to måneder frem sætter Horsens Kommune jægere ind i kampen mod måger, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Jægerne er en forsøgsordning, som plan- og miljøudvalget sagde god for i december og som altså nu føres ud i livet.

Det er første gang, kommunen forsøger sig med at skyde måger. Ideen blev allerede diskuteret i udvalget i 2017, men blev forkastet, blandt andet fordi erfaringer fra andre kommuner viste, at det ikke rigtig batter.

Men nu har udvalget skiftet mening, tilladelsen til at skyde sølvmåger er i hus, og den gælder frem til 15. april.

Annonce

Havnen er oplagt sted

- Vi har indgået aftale med jægere i Horsens om at skyde sølvmåger på udvalget arealer på havnen. Derfor vil man i perioder kunne høre skud og se jægere på havnearealet, siger ingeniør Ulla Nygård Hansen fra Teknik og Miljø.

Hun understreger, at der ikke skal være tvivl om, hvilke jægere der har tilladelse til at skyde mågerne på havnen. Jægerne bærer gule veste med teksten "Vildtregulering - Horsens Kommune".

Havnen er valgt, da mange af de store sølvmåger slår sig ned og holder til inden for det afgrænsede område, som kommunens tilladelse omfatter.

Da der heller ikke er beboelse på arealet, er det et oplagt sted for kommunen at forsøge sig med at skyde måger.

Foruden nedskydning af måger regulerer og forebygger Horsens Kommune mågeproblemer ved blandt andet at fjerne æg og reder og sørge for bedre skraldespande i byområdet.

- Affald lokker måger til. Så ved ikke at smide madaffald i gaderne og ved at undgå overfyldte affaldsbeholdere kan alle hjælpe til i kampen mod mågerne. Succes med mågeregulering afhænger af, at vi sammen gør en fælles indsats, lyder opfordringen fra Ulla Nygård Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Massesammenstød: Stort uheld på E45 ved Aarhus Vest-sammenfletning

Annonce