Annonce
Kultur

Nu stiger kunsten i lufthavnen

<p>Denne visualisering viser, hvordan tre udluftningsrør kommer til at se ud, når de har været i hænderne på (fra venstre) Peter Birk, Søren Østergaard og Lærke Thorst Balslev. Privatfoto</p>

Aarhus Lufthavn får kunstnerisk makeover, og nu er turen kommet til tre udluftningsrør, der blandt andet bliver en læbestift.

Kunsten stiger i Aarhus Lufthavn, hvor Kim Bisgaard, Innovation Lab, har sat sig i spidsen for et projekt, der skal forvandle lufthavnens noget DDR-agtige bygninger til nutidige og kunstnerisk udsmykkede omgivelser med appel til moderne rejsende.
Annonce
De fungerer sikkert fortrinligt som ?udluftningsrør, men specielt spændende er de ikke, de tre piber, som nu får en ordentlig kunstnerisk omgang. Privatfoto
Nu er tiden kommet til tre store udluftningsrør, der hidtil har fremstået aldeles grå og kedelige.
Det kedelige sluttede i den forgangne uge, hvor rørene var i hænderne på de tre kunstnere, Søren Østergaard, Lærke Thorst Balslev og Peter Birk.
Søren Østergaard besluttede sig for at udnytte rørets form.

Kyssenes hovedstad

Han har simpelthen skabt en kæmpestor læbestift, som han kalder »Aarhus - Capital of Kisses«.
»Tanken om »Capital of Kisses« kom straks, da jeg så det oprindelige forslag om piberne. Jeg greb straks musen, og kort tid efter var min ide sendt afsted. Jeg synes, at der virker til at være en god energi om projekterne, og der er en lyst og vilje til at løfte lufthavnen fra at være en 70-er skotøjsæske til at blive en levende og legende lufthavn,« siger Søren Østergaard, der er selvstændig designer.
Lærke Thorst Balslev har taget udgangspunkt i de flyvemaskiner, der hver dag sender folk ud i verden og hjem igen.
»Fra Aarhus Lufthavn begynder rejsen ud i verden med nye oplevelser og møder mellem mennesker. Jeg har arbejdet med papirflyveren, der letter, lander og tilsammen danner et abstrakt mønster på sin vej,« siger Lærke Thorst Balslev.
Sidste udluftningsrør er i hænderne på kunstneren Peter Birk, der med sin baggrund i graffiti og streetart er vant til at arbejde på lærreder og store flade vægge.
»Nu skal jeg male på et rør, der er rundt. Det udfordrer min stil, så jeg må lave noget utraditionelt. Det skal nok blive spændende, siger Peter Birk, der holder af at arbejde med kunst i det offentlige rum.

Kulturhovedstad

»Jeg synes, at hele kunstprojektet i lufthavnen er et godt eksempel på, hvor meget man kan gøre med relativt få midler. Derfor støtter jeg gerne et projekt som dette, » siger Peter Birk, der ejer det kreative væksthus, Grisk, samt streetart-galleriet, Galleri Grisk.
Det er Aarhus' status som europæisk kulturhovedstad i 2017, der har inspireret Kim Bisgaard til at give byens lufthavn en kunstnerisk makeover.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det Hvide Snit afsnit 50: Op på hesten og af sted mod forårssæsonen

Annonce