Annonce
Kultur

Nu stiger kunsten i lufthavnen

<p>Denne visualisering viser, hvordan tre udluftningsrør kommer til at se ud, når de har været i hænderne på (fra venstre) Peter Birk, Søren Østergaard og Lærke Thorst Balslev. Privatfoto</p>

Aarhus Lufthavn får kunstnerisk makeover, og nu er turen kommet til tre udluftningsrør, der blandt andet bliver en læbestift.

Kunsten stiger i Aarhus Lufthavn, hvor Kim Bisgaard, Innovation Lab, har sat sig i spidsen for et projekt, der skal forvandle lufthavnens noget DDR-agtige bygninger til nutidige og kunstnerisk udsmykkede omgivelser med appel til moderne rejsende.
Annonce
De fungerer sikkert fortrinligt som ?udluftningsrør, men specielt spændende er de ikke, de tre piber, som nu får en ordentlig kunstnerisk omgang. Privatfoto
Nu er tiden kommet til tre store udluftningsrør, der hidtil har fremstået aldeles grå og kedelige.
Det kedelige sluttede i den forgangne uge, hvor rørene var i hænderne på de tre kunstnere, Søren Østergaard, Lærke Thorst Balslev og Peter Birk.
Søren Østergaard besluttede sig for at udnytte rørets form.

Kyssenes hovedstad

Han har simpelthen skabt en kæmpestor læbestift, som han kalder »Aarhus - Capital of Kisses«.
»Tanken om »Capital of Kisses« kom straks, da jeg så det oprindelige forslag om piberne. Jeg greb straks musen, og kort tid efter var min ide sendt afsted. Jeg synes, at der virker til at være en god energi om projekterne, og der er en lyst og vilje til at løfte lufthavnen fra at være en 70-er skotøjsæske til at blive en levende og legende lufthavn,« siger Søren Østergaard, der er selvstændig designer.
Lærke Thorst Balslev har taget udgangspunkt i de flyvemaskiner, der hver dag sender folk ud i verden og hjem igen.
»Fra Aarhus Lufthavn begynder rejsen ud i verden med nye oplevelser og møder mellem mennesker. Jeg har arbejdet med papirflyveren, der letter, lander og tilsammen danner et abstrakt mønster på sin vej,« siger Lærke Thorst Balslev.
Sidste udluftningsrør er i hænderne på kunstneren Peter Birk, der med sin baggrund i graffiti og streetart er vant til at arbejde på lærreder og store flade vægge.
»Nu skal jeg male på et rør, der er rundt. Det udfordrer min stil, så jeg må lave noget utraditionelt. Det skal nok blive spændende, siger Peter Birk, der holder af at arbejde med kunst i det offentlige rum.

Kulturhovedstad

»Jeg synes, at hele kunstprojektet i lufthavnen er et godt eksempel på, hvor meget man kan gøre med relativt få midler. Derfor støtter jeg gerne et projekt som dette, » siger Peter Birk, der ejer det kreative væksthus, Grisk, samt streetart-galleriet, Galleri Grisk.
Det er Aarhus' status som europæisk kulturhovedstad i 2017, der har inspireret Kim Bisgaard til at give byens lufthavn en kunstnerisk makeover.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce