Annonce
AGF

Nu synger fansene på Ammitzbøll: - Det er fantastisk at score for AGF

Alexander Ammitzbøll scorede til 2-0 da AGF slog AaB. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
På få uger er Alexander Ammitzbøll gået fra at være den ukendte AGF-angriber til at føre Superligaholdets frontlinje an. Den 20-årige scorede sit andet Superligamål søndag og skal nu sammen med holdkammeraterne op imod Randers FC i næste runde af Europa-slutspillet.

FODBOLD: Det er livets gang, at ung og gammel krydser spor.

Søndag forlod AaBs Kasper Risgård en fodboldbane for sidste gang som professionel. Den 36-årige stopper karrieren. Han blev klappet ud af 10.000 tilskuere på Ceres Park i Aarhus. Som han selv, tydeligt rørt, sagde efterfølgende, så var det ikke noget, de havde behøvet, sådan som han har gået forrest i tacklingerne karrieren igennem.

Men sådan er fodbold også. Anerkend din fjende. Og så hjalp det jo nok, at AGF førte 2-0 sammenlagt i opgøret mod AaB.

Mens Risgård takkede af slog en 20-årig sit navn fast. Navnet er Alexander Ammitzbøll.

Han er ikke et af de AGF-talenter, der er blevet snakket mest om i de seneste år. Faktisk var han vel nærmest blevet lidt glemt, siden han i august 2017 fik debut i en kamp mod OB, hvor han fik et kvarter. Siden fik han ikke et minut i Superligaen i halvandet år.

Indtil dette forår, hvor angriberen i fraværet af skadede Patrick Mortensen har startet på banen i fire af de seneste fem AGF-kampe. Og han har gjort det så godt, at AGF-fansene søndag flere gange sang hans navn fra tribunerne.

Og det hjalp selvfølgelig på stemningen, at han scorede 2-0-målet i sejren - den syvende til AGF i træk, i øvrigt.

- Det var fantastisk at score. Jeg troede jo, at jeg havde scoret i første halvleg, men det blev underkendt. Så det var rart at score et ordentligt mål i anden halvleg, sagde Alexander Ammitzbøll.

Han lægger ikke skjul på, at karrieren har fået en sjat olie de seneste måneder siden han startede sin første Superligakamp for AGF mod Sønderjyske.

- Det går stærkt. Det er en fantastisk følelse, at jeg er begyndt at spille nogle kampe fra start og har scoret et par mål. Jeg må holde fast i det og holde snuden i sporet.

Du fik din debut for lang tid siden, har du hele tiden haft troen på, at du nok skulle få det lille gennembrud, du har fået nu?

- Jeg har selvfølgelig har noget tvivl, men jeg har hele tiden kæmpet hårdt og så vidste jeg, at så måtte det komme på et tidspunkt.

Annonce

Ingen sommerferie

Det er stadig usikkert hvornår Patrick Mortensen er sin hovedskade kvit.

Men bliver han peget på, er Alexander Ammitzbøll også klar til at tage kampen op imod Randers FC, som venter på AGF i næste runde af Europa-slutspillet.

Over to kampe skal de to østjyske hold finde ud af, hvem der skal møde et hold fra top-seks om en plads i Europa League.

Søndag var AGFs cheftræner David Nielsen dog ikke meget for at snakke om Randers FC.

- Vi har lige slået AaB ud, og det er ikke givet, man slår dem ud. Det er et godt hold. Så i aften skal vi have lov til at glæde os over, at vi ikke skal på sommerferie nu - det havde været en flad følelse. Vi har gennemført to kampe mod AaB uden at de scorede, og det skal vi først glæde os over. Og så kommer Randers i næste uge, og vi ved, hvad det bliver for en slags opgør. Det bliver tæt. Jeg er sikker på, der bliver smæk på. I første omgang tager vi til Randers for at sørge for, at det hele bliver afgjort herhjemme i Aarhus, sagde David Nielsen.

Han følte sig i kontrol søndag mod AaB, hvor han havde lagt en taktik, der mindede om den i Aalborg hvor gæsterne skulle holdes fra at kunne spille i de små rum på AGFs banehalvdel.

- Når jeg ved, vi er effektive, så er jeg ikke bange for, at vi allokerer flere folk til at forsvare end normalt. Fordi jeg føler ikke, vi har svært ved at score mål lige nu. Det giver en tryghed i vores spil. Derfor blev det en komfortabel sejr, men den var godt udført af spillerne, sagde David Nielsen, der i fraværet af Patrick Mortensen altså har fundet sig en ny mand til at sparke bolden i kassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce