Annonce
Sport

Nu var bagkæden ikke længere nok for Århus: Taktisk ændring gav pote

Nikolaj Læsø scorede fire gange i lørdagens kamp. Foto: John Randeris
Det lykkedes for Århus at spille lidt bredere i lørdagens kamp mod Ribe-Esbjerg.
Annonce

HÅNDBOLD: En af de store årsager til de tre foregående Århus Håndbold-nederlag i træk er, at den pågældende modstander på dagen alle har været gode til at skubbe op på bagkæden og har forhindret holdet i, at hammerhænderne fra Torben Petersen, Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen lynede.

Og det havde cheftræner Erik Veje Rasmussen tydeligvis også set.

For i lørdagens kamp mod Ribe-Esbjerg var spillet bredere, hvilket Nikolaj Vinther og Tobias Møller nød godt af, da de stod for syv af Århus' 30 scoringer. Og så var Torben Petersen i øvrigt stadig til stede og blev kampens topscorer med 11 mål.

- Vi havde forberedt lidt forskelligt, og vi skulle forsøge at brede spillet bedre ud. Mod Mors-Thy stod de for eksempel nærmest med fem mand i midterblokken, og det er godt nok svært at skyde sig forbi.

- Alt i alt synes jeg, vi har god succes med at spille bolden ud til sidelinjen, og det var helt sikkert med til, at vi tog sejren i dag, siger Århus-målmand Jens Fredsgaard efter kampen.

Herrehåndboldligaen

Ribe-Esbjerg HH - Århus Håndbold 27-30 (15-15)

Ribe-Esbjerg: Miha Zvizej 5, Simen Schønningsen 4, Runar Karason 4, Mathias Jørgensen 3, Nicolai Nygaard 3, Gunnar Steinn Jónsson 2, Lars Mousing 2, Lasse Uth 2, Kasper Kvist 1, Tim Winkler 1.

Århus Håndbold: Torben Petersen 11, Nikolaj Læsø 4, Nikolai Vinther 4, Emil Jessen 3, Mads Peter Lønborg 3, Tobias Møller 2, Besard Hakaj 2, Lukas Jørgensen 1.

Kampen undervejs: 2-5, 6-11, 12-12, 17-16, 20-26, 27-28.

Udvisninger: Ribe-Esbjerg: 2x 2 minutter, Århus: 4x 2 minutter.

Annonce

Smed en femmålsføring

Netop Fredsgaard startede kampen på banen men fik ikke fat i meget. Han havde to store redninger inden for de første 10 minutter på henholdsvis Runar Karason og Nicolai Nygaard, men redningsprocenten endte blot på 22. Derfor var det i stedet Christoffer Bonde, der udgjorde hele anden halvleg og stod med en flot redningsprocent på 45.

Men manglen på sejr i de seneste tre kampe kunne godt både ses og mærkes. Der var tydelige spændinger i Århus-holdet, der i første halvleg smed en femmålsføring til pause. Og i anden halvleg var holdet ved at smide den seksmålsføring, som der ellers var blevet etableret med 13 minutter tilbage. Til sidst tog Christoffer Bonde dog fra og sikrede sejren.

- Det var utroligt dejligt at vinde i dag. "Underligt" beskriver nok egentlig kampen meget godt. Man kunne godt mærke, at vi var en smule usikre, og i første halvleg begår vi nogle dumme udvisninger og laver et hav af tekniske fejl, som vi ikke må begå. Og da vi så begår den fejludskiftning i anden halvleg, som jeg i øvrigt ikke kan se, er vi lige ved at lukke dem tilbage i kampen, siger Jens Fredsgaard, der havde et lettet smil på sine læber.

Sejren betyder, at Århus Håndbold ligger nummer ti efter 11 kampe. Men der er blot to point op til GOG på ottendepladsen og sølle fem point op til TTH, der ligger nummer to. Ribe-Esbjerg har 13 point og ligger nummer fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce