Annonce
Aarhus

Nu vil de også spille teater med de unge

De vandt. Marc Perera Christenen overrækker blomster til Gunvor Ganer Krejberg og Mads Bloch. Foto: Flemming Krogh

Gunvor Ganer Krejberg og Mads Bloch løb med æren og 25.000 kroner og er straks klar til at sætte noget nyt i gang.

De kan ikke lade være. Aldrig så snart havde de modtaget 25.000 kroner, før de var klar med et nyt projekt.

Rådmand Marc Perera Christensen (til venstre) og regionsdirektør Jan Lauridsen fra Vestjysk Bank (bagest til højre) sammen med de nominerede. Fra venstre Marc Kristensen, Gunvor Ganer Krejberg, Mads Bloch, Michael Vestergaard og Marianne Lyngdorf.

Gunvor Ganer Krejberg og Mads Bloch blev kåret som Årets Ildsjæl(e), da prisen onsdag blev uddelt.

De fem nominerede

Fem personer/teams var nomineret til Årets Ildsjæl, der gives for en ekstraordinær indsats i en forening eller organisation. Det er:

Gunvor Ganer Krejberg og Mads Bloch, Den Kreative Skole.

Henning Damgaard, AGF Håndbold.

Marianne Lyngdorf, Marselisborg Sejlklub.

Michael Vestergaard, Globen Sport for døve og hørehæmmede.

Marc Kristensen, TeamGym Aarhus.

Vinderen får 25.000 kroner foruden æren. Præmien skal gå til modtagerens klub eller organisation.

Bag prisen står Aarhus Kommunes Kultur og Borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende.

Det er femte gang, prisen er uddelt.

Aarhus Kommunes afdeling for kultur og borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende står bag, og 22 kandidater var indstillet af avisens læsere og andre.

Annonce

Otte skoler med

De to musiske og kreative mennesker fejede alle til side og løb med æren og pengene for Foreningen Den Kreative Skole, der på halvandet år har fået 230 børn og unge i aktivitet med musik og andre kreative fritidsinteresser i samarbejde med otte folkeskoler.

Det er Risskov Skole, Strandskolen i Risskov, Skødstrup Skole, Ellevangskolen, Skovvangsskolen, Lystrup Skole, Møllevangskolen og Skæring Skole.

»Pengene skal blandt andet gå til en teaterlinje. Vi vil invitere børn ind til en workshop, så de kan opleve, hvad det går ud på og måske kan få lyst til at være med. Vi vil også lave en sammenspilsdag, hvor vi samler alle eleverne og deres lærere, så de kan spille sammen. Til daglig foregår det jo meget enkeltvis eller i mindre grupper,« sagde de to vindere, efter at den konservative rådmand Marc Perera Christensen havde hædret dem, og Jan Lauridsen fra Vestjysk Bank havde overrakt den store check.

Annonce

Falder på et tørt sted

Lige da de havde fået prisen, var de nærmest mundlamme.

»Skal vi holde tale...,« sagde Gunvor Ganer Krejberg, der er uddannet på Aarhus Universitet i kommunikation. Længere kom hun ikke, før Mads Bloch tog ordet og forklarede om deres arbejde, og hvordan Den Kreative Skole er opstået.

»Pengene falder på et tørt sted, for vi modtager ingen tilskud,« sagde Gunvor Ganer Krejberg, da hun havde haft en tænkepause.

»Vi kan nu sætte flere aktiviteter i gang, men jeg vil understrege, at vi er stærkt berørte og meget beærede over alene at være indstillet til prisen. Det er stort, også for jer,« sagde hun henvendt til de fire andre nominerede.

Annonce

Alle kåret

Overrækkelsen foregik i Vestjysk Banks lokaler på Åboulevarden 67, og alle nominerede og deres inviterede deltog.

Marc Perera Christensen understregede, at der var grund til at kåre dem alle for det store, frivillige arbejde, de har gjort inden for hans magistrats område, kultur, fritid og borgerservice.

Annonce

Det skal være bedre

»I er limen, der får foreningslivet til at hænge sammen, og i de kommende år skal vi styrke fokus på en attraktiv fritid i Aarhus. Vi skal skabe bedre rammer, og fritidsfaciliteterne, ikke mindst på skoleområdet, skal løftes væsentligt. Vi kan ikke være bekendt at byde jer faciliteter, der rangerer blandt landets dårligste,« sagde han og takkede de nominerede enkeltvis med blomster.

Juryen bestod af repræsentanter for Idrætssamvirket, Kultursamvirket, Århus Ungdommens Fællesråd og biblioteksforeningen, og den havde lagt vægt på engagementet, der har fået flere til at deltage.

»Projektet spreder sig over byen og skaber aktivitet uden for ringgaden. Det er båret af vilje. Vinderne udtalte til Århus Stiftstidende, at »hvis noget skal gøres, gør vi det selv,« sagde rådmanden.

Det var femte gang, prisen Årets Ildsjæl blev uddelt. Sidste år gik den til Aarhus Fodbolddommer Klub for at skaffe 100 nye dommere på et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce