Annonce
Østjylland

Nul fed rock: Festival trækker stikket

Det er en hård tid, hvis man er til hård rock og metal. For nylig blev Royal Metal Fest i Aarhus aflyst, og nu kommer samme melding fra festivalen Hads Herred Rockfestival. Arkivfoto: Morten Pape
For andet år i træk har Hads Herred Rockfestival aflyst. Arrangørerne kan ikke få behandlet ansøgning med forbehold for, hvor mange der kommer.

Gylling: "Det er til at blive skør af, at man ikke må gøre det, man brænder for." Sådan skriver arrangørerne af Hads Herred Rockfestival, efter de har besluttet at aflyse dette års festival.

Fredag 14. maj skulle 10 danske bands have braget musik ud over sportspladsen, men ligesom sidste år bliver arrangementet ikke til noget. Det skyldes praktiske årsager, at folkene bag har truffet beslutningen nu.


Annonce

Det er urealistisk, at vi kan nå det.

Thorbjørn Forsberg, Hads Herred Rockfestival


- Vi skal have tilladelser på plads til at bruge pladsen, og så vidt vi er blevet oplyst, vil man ikke behandle ansøgninger med forbehold som for eksempel en fremtidig fjernelse af forsamlingsforbuddet. Hvis der er seks-otte ugers sagsbehandling, som vi har fået at vide, så kan vi ikke nå det i forhold til, hvad vi har set, der er af retningslinjer, siger Thorbjørn Forsberg.

Han er pr-ansvarlig for festivalen, som også blev aflyst sidste år. Alle 10 bands fra sidste års plakat havde sagt ja til at komme en tur til Gylling i år, så programmet lød på tung rock, metal og lidt bluesrock.

Mandag blev der lavet en bred politisk aftale for at sikre, at festivalerne kan komme i gang med deres planlægning samt mulighed for at søge kompensation, hvis de bliver nødt til at aflyse. Og Thorbjørn Forsberg har været inde at kigge på pakken.

Kan ikke nå det

- Og jeg tror mere, de kompensationer er i forhold til udgifter. Det meste af vores festival er baseret på frivillige, så jeg tænker ikke, at vi kan få noget ud af den ordning. Vi har ikke skelet til den, for det er urealistisk, at vi kan nå det, og at forsamlingsforbuddet bliver hævet nok, siger Thorbjørn Forsberg.

Ved den seneste festival var der 300 publikummer, og det var nok til at give et overskud.

- Vi har solgt 70 billetter indtil videre. Køberne får valget mellem at få pengene tilbage eller donere dem, og vi er lige glade, uanset hvad de vælger, siger Thorbjørn Forsberg.

Det er Metal i Forsamlingshuset, der står bag Hads Herred Rockfestival, og koncerterne i Gylling Forsamlingshus har også været ramt hårdt af diverse restriktioner.

- Vi har haft en enkelt koncert med siddende publikum. Det var meget bøvlet, men vi vil jo så gerne. Det er en politisk beslutning, at tingene er, som de er. Vi så selvfølgelig gerne, at der ikke var en nedlukning, men som koncertarrangør skal vi ikke kloge os i, om det er rigtigt eller forkert, siger Thorbjørn Forsberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce