Annonce
Aarhus

Nutidensmor: Et modstykke til det perfekte

- Der skal være tid til at være offline, siger blogger og instagrammer Johanne Mygind, der lader telefonen ligge i gangen, når hun er sammen med datteren Augusta. Foto: Jens Thaysen

Dagligt deler 29-årige Johanne Mygind billeder af sit liv på Instagram og på sin blog. - Nutidensmor er en fuldtidsinteresse, siger hun.

Aarhus: Et billede fra skøjtebanen, et med brun ansigtsmaske og et billede af en julestjerne i vindueskarmen.

Det er tre af de seneste billeder, som 29-årige Johanne Mygind har delt med sine 21.900 følgere på Instagram. Under navnet Nutidensmor deler hun dagligt ud af små som store begivenheder og tanker fra hendes hverdag gennem billeder og tekst på Instagram og på hendes blog.

Det lå egentlig ikke i planerne, men da hun i 2013 blev mor til datteren Augusta, begyndte hun på Instagram at lave humoristiske opslag som et modstykke til alt det perfekte, der herskede på mediet. Følgerne strømmede til, og da der ikke var tekstplads nok, blev bloggen født. Det virtuelle univers er for hende blevet et fællesskab, som hun deler med alle de, der følger, liker og kommenterer hendes opslag.

- Man føler ligesom, at man kender dem, og at de kender mig. Jeg føler mig ikke alene, jeg føler mig som en del af noget. Når jeg skriver, at det er hårdt at være alenemor eller svært at lave en lasagne, så er der fire andre, der skriver, at de også synes, det er svært at være alenemor eller lave lasagne. Det er en slags virtuel venindegruppe, man har sig, siger Johanne Mygind.

Annonce

Passer på datteren

Hun er egentlig uddannet pædagog, men arbejder lige nu for indkøbscentrene Bruuns Galleri og Bryggen, hvor hun står for deres Instagram-profiler. Derudover får hun også indtægter fra Nutidensmor i form af sponsorer og samarbejder, hvor hun tjener mellem 4.000 og 20.000 kroner før skat om måneden.

- Det er en interesse for mig, som til tider giver en indtægt. Jeg ser det ikke som et job, og det bliver aldrig et fuldtidsjob for mig. Men det er en fuldtidsinteresse, og jeg kan ikke sige, hvor mange timer jeg om dagen bruger på det. Men det er mange, erkender hun.

Selvom hun skriver om det, der lige falder hende ind, og at der ikke er langt fra tanke til tast, som hun selv beskriver det, så gør hun sig nøje overvejelser om, hvilke firmaer hun skal samarbejde med. Og det er ikke hvem som helst.

- Hvis jeg har en interesse i det, og hvis jeg synes, det er relevant for mig selv og mine følgere, så vil jeg sige ja. Det overvejer jeg hver gang, og der er mange, jeg fravælger, også selvom det er godt betalte samarbejder, fortæller Johanne Mygind, der eksempelvis aldrig ville sige ja til quicklån.

Udover sponsorerne går en del af overvejelserne på datteren Augusta. For et af de emner, Johanne Mygind skriver meget om, er at være alenemor, og hun er derfor opmærksom på, at billeder og tekster ikke skal gå ud over datteren.

- Jeg deler det normale, som andre kan identificere sig med. At vi tager på skøjtebanen eller bager. Men jeg kunne aldrig finde på at fremstille hende og skrive, at hun er hysterisk eller ked af det. Ligesom jeg aldrig vil ligge billeder op af hende, hvor hun sover eller ikke har tøj på. Jeg forsøger at bevare hendes privatliv, og det ligger helt indgroet i mig, og det er egentlig ikke noget, jeg tænker over, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce