Annonce
Sport

Ny AaB-mand om personlig succes: Alt spiller i klubben

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
For midtbanespilleren Patrick Olsen har omgivelserne i AaB haft en stor betydning for hans personlige succes.

I sommerens transfervindue hev AaB lidt af en kanin op af hatten, da den nordjyske superligaklub præsenterede midtbanespilleren Patrick Olsen som ny mand.

Midtbanespilleren kom til klubben fra FC Helsingør, som netop var rykket ned i 2. division.

Efter ankomsten til Nordjylland har han fået fuld spilletid i samtlige kampe og har i øvrigt bidraget med tre scoringer.

Hovedpersonen satte efter 0-3-nederlaget til AGF søndag eftermiddag ord på, hvorfor det går så godt for ham i AaB.

- Det er det hele i AaB, som spiller. Det handler om, at det er det rette match. Da jeg kom til klubben, syntes jeg, at det lød som et godt match, og det har det også vist sig at være, siger Patrick Olsen.

- I de foregående kampe har vi spillet sindssygt god fodbold og været super effektive. Det synes jeg selv, at jeg har været en stor del af.

- Det har været godt med lidt luftforandring, og der er en super fed kultur i klubben. Når det hele spiller omkring én, så er det meget nemmere at få succes. Alt i alt har det været fremragende indtil videre, siger han.

AaB-træner Jacob Friis er glad for at have en spiller som Patrick Olsen på holdkortet, og han er fuld af lovprisende ord om midtbanespilleren.

- Han kommer med en energi og et teknisk meget højt niveau. Han er ihærdig på træningsbanen og er god for miljøet.

- Han lægger både liv og sjæl på træningsbanen, så der er masser af superlativer til ham, siger Jacob Friis

- Vi arbejder hver eneste dag på, at kollektivet skal fungere, og at vi skal have et kollektivt udtryk. Når vi har det både med og uden bolden, så kommer individualister som Patrick Olsen i spil, siger AaB-træneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce