Annonce
Kultur

Ny aflysning: Århusiansk festival opgiver også 2021-udgaven

Der bliver heller ikke nogen Royal Metal Fest i 2021. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Coronaen vandt endnu engang, og arrangørerne bag Royal Metal Fest har ligesom sidste år måttet aflyse festen for den tunge rock.

AARHUS: Koncert efter koncert, festival efter festival og begivenhed efter begivenhed er det seneste år blevet aflyst som følge af nedlukningen på grund af corona-epidemien

Nedlukningen koster nu århusianerne endnu en mulighed for at opleve livemusik, og de der blandt andet havde glædet sig til at se Soilwork, Møl, Orm og Konvent på årets Royal Metal Fest må vente til et senere tidspunkt - folkene bag festivalen må nemlig for andet år i træk give op i kampen mod coronaen.

- Det er med stor sorg i stemmen, at vi i bestyrelsen hos Metal Royale, endnu en gang ser os nødsaget til at aflyse vores højtelskede festival, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Annonce

Nødvendig beslutning

Bestyrelsen havde håbet på, at restriktionerne ville blive lempet til glæde og gavn for hele eventbranchen. Det skete ikke, og derfor kan festivalen ikke hente bands ind fra andre lande end Danmark. Det er således umuligt at afholde en festival med den standard, som arrangørerne ønsker at tilbyde publikum. Derfor flyttes festivalen til april 2022.

- Vi var en af de allerførste danske festivaler, som måtte aflyse i 2020. Nu håber vi fandme for alle vores kolleger rundt om i landet, at vi også bliver en af de sidste. Vi kan ikke forsvare at strække beslutningen længere - hverken overfor publikum, overfor vores bands eller overfor vores samarbejdspartnere. Hvis vi tog chancen, holdt vejret, og ventede, ville det med meget stor sandsynlighed betyde så kæmpestort et underskud, at det ville koste både Royal Metal Fest og foreningen Metal Royale livet, hedder det om beslutningen.


Ved at trække stikket nu holder vi med nød og næppe skindet på næsen

Bestyrelsen bag Royal Metal Fest


Det er ikke muligt blot at flytte festivalen til senere på året, da mange bands allerede er i gang med at planlægge turnéer til den tid. Metal Royale arbejder i stedet på at få andre spændende begivenheder op at stå i løbet af efteråret.

- Ved at trække stikket nu holder vi med nød og næppe skindet på næsen. Den egenkapital vi har opbygget igennem de seneste år er væk, men vi lever. Vi nægter at lade os bukke under.

Annonce

Køb nogle plader

Festivalbilletter refunderes til det kort, der blev brugt ved købet, oplyser bestyrelsen bag festivalen, der i stedet opfordrer publikum til at bruge nogle af de penge, som de ville have brugt på Royal Metal Fest, til at købe plader og merch af de bands, der skulle have spillet på festivalen.

- De har brug for det nu, hvor så mange koncerter og festivaler ikke kan afholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce