Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Sidste skoledag - her i Botanisk Have i 2016 - er traditionelt en kæmpe fællesfest. I år skal der festes lokalt. Arkivfoto: Kim Haugaard
Ligesom i 2020 bliver sidste skoledag ikke en stor fællesfest for de århusianske afgangselever. Den glade dag skal i stedet fejres lokalt på skolerne.

AARHUS: Adskillige skoleelever har i årevis set frem mod sidste skoledag og udsigten til aldrig mere at skulle sætte sine ben på skolen igen. En sådan dag skal naturligvis fejres, og det er der da også tradition for, at den bliver, når tusindvis af unge, udklædte mødes for at markere den særlige dag.

Men ligesom i 2020 bliver der den kommende sommer ingen fælles fest i hverken Mindeparken eller Botanisk Have, som tidligere har lagt græsplæne til festlige dag. Igen i år er det corona-epidemien, der er årsag til aflysningen.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

- Igen i år må vi skyde en hvid pil efter et fælles arrangement, hvor eleverne kan mødes på tværs af Aarhus. Det er altid ærgerligt at aflyse gode traditioner, men den fortsatte corona-situationen giver os ikke andre muligheder, forklarer Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Da Corona i 2020 aflyste det fælles møde på tværs af de aarhusianske skoler, sørgede Aarhus Kommune for livetransmission til klasseværelserne fra Train. Her sikrede musik og underholdning en virtuel, festlig og noget anderledes sidste skoledag.

Lokale fester

De mere end 3.000 århusianske, der i år siger farvel til skolen, skal heller ikke i år helt snydes for en fest. I år fejres sidste skoledag 21. juni - og altså efter at afgangsprøverne er afsluttet - og Aarhus Kommune har i år valgt at give de enkelte skoler en pose penge, så de lokalt kan arrangere en festlig dag som punktum for elevernes folkeskoletid.

- Gennem det seneste år har jeg oplevet, at de unge har en utrolig evne til at omstille sig og få det bedste ud af situationen. Det har jeg en kæmpe respekt for, og netop derfor er jeg også sikker på, at sidste skoledag igen i år bliver både mindeværdig og festlig, siger Thomas Medom.

På de enkelte skoler kan afgangseleverne således fejre dagen med dem, de kender bedst. Arbejdsgruppen, der normalt står bag det fælles arrangement, opfordrer alle skoler til at inddrage eleverne og også gerne klubberne i planlægningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce