Annonce
Erhverv

Ny aftale: Aarhus-virksomhed laver 2,8 millioner danskeres patientjournaler

Forleden underskrev regionsrådsformand Ulla Astman og direktør for Systematic Michael Holm en kontrakt, hvori softwarevirksomheden Systematic forpligter sig til at levere den elektroniske patientjournal (EPJ) til samtlige hospitaler i Region Nordjylland. PR-foto
Systematic i Aarhus er valgt som leverandør af elektronisk patientjournal til Region Nord. Tre ud af Danmarks fem regioner har nu valgt Systematic som leverandør af den elektroniske patientjournal.

AARHUS: Den århusianske softwarevirksomhed, Systematic, står nu bag 2,8 millioner danskeres patientjournaler. Det sker, efter virksomheden lavede en aftale med Region Nordjylland.

I forvejen står virksomheden bag Region Syddanmark og Region Midtjyllands journaler.

Systematic forpligter sig nu til at levere den elektroniske patientjournal (EPJ) til samtlige hospitaler i Region Nordjylland. Med den nye aftale vil hele Vestdanmark være fælles om at have valgt Systematic som leverandør.

- Vi har i forvejen et særdeles godt samarbejde med Region Nordjylland, og vi ser det som en stor anerkendelse, at vi nu får mulighed for at udbygge vores samarbejde til også at omfatte den fulde elektroniske patientjournal, siger Michael Holm, Systematics grundlægger og adm. direktør.

Annonce

Option i kontrakten

Cirka 13.000 nordjyske læger, sygeplejersker, sekretærer og øvrigt sundhedspersonale kommer i fremtiden til at anvende Columna, som den elektroniske patientjournal hedder, hver dag på regionens 12 behandlingssteder – herunder Aalborg Universitetshospital.

- Der er brug for en ny EPJ, som er mere fleksibel, giver mulighed for mobilløsninger og som lettere integrerer med telemedicinske løsninger og andre af nutidens krav til en moderne platform for sundheds-it. Det får vi med denne løsning, siger Klaus Larsen, it-direktør i Region Nordjylland.

Regionen har benyttet sig af en option i den kontrakt, som Region Syddanmark indgik med Systematic i 2018, hvilket gør det muligt for regionen at vælge samme løsning som Syddanmark.

Michael Holm forudser et øget praktisk og strategisk samarbejde mellem de vestdanske regioner, som anvender Systematics EPJ-system.

- Der er klare fordele for de regioner, som har valgt vores system som det bærende element i deres sundheds-it. Først og fremmest fordi det er skabt i samarbejde med brugerne. Det er velafprøvet og det fungerer. Klinikerne på tværs af de tre regioner bliver brugere af den samme løsning, hvorved der er et stort potentiale for at udnytte synergier og samarbejde, siger Michael Holm.

Han ser et spændende perspektiv for de nordjyske kommuner i at indgå i samarbejde med regionens hospitaler omkring patientbehandling og -opfølgning, idet flere kommuner har valgt Systematics borgerjournalsystem, Cura, som sundhedsfaglig platform.

- Hvis man ønsker at dele data på tværs af sektorer kommuner og regioner imellem, er det også væsentligt lettere, da systemerne i sin grundstruktur er fælles, og udvekslingsformaterne allerede er på plads, forklarer Michael Holm.

Det forventes, at Region Nordjyllands klinikere kan tage deres nye elektroniske patientjournalsystem i brug i efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce