Annonce
AGF

Ny AGFer har meldt afbud til landsholdet for at spille pokalkamp

Alex Gersbach har været i AGF i et par måneder men har stadig sin debut til gode. Onsdag forventer han dog at være på banen i pokalkampen mod Marstal/Rise. Foto: Axel Schütt
Alex Gersbach har stadig sin debut til gode i AGF. Han har et imponerende CV men venter tålmodigt i køen bag Casper Højer Nielsen i kampen om spilletid på venstre back.

FODBOLD: Nu kommer der en lille afsløring. Fodboldspillere elsker ikke nødvendigvis fodbold for enhver pris.

Tag for eksempel onsdagens pokalkamp mod Fynsserieholdet Marstal/Rise på Ærø. Det er ikke alle spillerne i AGFs Superligatrup, der står i kø til bussen for at blive en del af den fire timer lange rejse hver vej for at spille fodbold på en knoldet bane mod bagersvende og postbude.

Men Alex Gersbach kan næsten ikke vente til det bliver onsdag.

Den 22-årige australske venstre back er noteret for seks landskampe. Han har spillet i Æresdivisionen og Ligue 1 og i Europa League for Rosenborg. Han har et CV for en god Superligaspiller. Men virkeligheden er, at han er en af de ukendte i AGFs trup.

Efter to måneder i Aarhus har Alex Gersbach stadig sin debut for AGF til gode. Casper Højer Nielsen "står i vejen". Men i pokalturneringen er der plads til at lufte reserverne. Og derfor har forsvarsspilleren meldt afbud til Australiens U23-landshold, som han ellers skulle have spillet et par kampe for i disse dage.

- Jeg talte med landstræneren og vi besluttede, at det var bedre for mig at blive her og spille pokalkampen fordi jeg endnu ikke har optrådt for AGF. Han er glad på mine vegne for, at jeg får spilletid her i stedet for at jeg skulle rejse rundt om jorden. Jeg er glad for, at han har forståelse for min situation, siger Alex Gersbach.

Alex Gersbach

  • Født: 8. maj 1997
  • Højde og vægt: 183 centimeter og 73 kg
  • Position: Venstre back
  • Klub: AGF (kontrakt til sommeren 2022)
  • Tidligere klubber: FC Sydney (Australien), Rosenborg (Norge), Lens (Frankrig) og NAC Breda (Holland)
  • Landshold: Fik debut for det australske A-landshold i 2016 og har i alt spillet seks kampe for "Socceroos"
Annonce

Venter tålmodigt

Australieren er tydeligvis i form. Det afslører de spændte muskler og den lave fedtprocent. Men det er endnu ikke blevet til spilletid i AGF. Og det blev kun blev til 90 minutters fodbold én gang siden marts i hans tidligere klub NAC Breda.

- Jeg nyder at træne og har fokus på at være så skarp som mulig, så jeg kan tage min chance når jeg får den.

Hvordan har du det med, at det stadigvæk ikke er blevet til spilletid i AGF?

- Det er lidt hårdt, men jeg kan kun koncentrere mig om mig selv. Jeg forsøger ikke at bekymre mig om det. Jeg har fokus på mig selv for at være sikker på, at jeg er i topform når jeg får chancen. Klubben tror på mig og har en plan med mig, de har ikke hentet mig her til uden grund. Jeg må bare være tålmodig.

- Jeg har tidligere oplevet ikke at spille i weekenderne, så jeg ved, hvad jeg skal gøre. Jeg stoler på, at klubben ikke har hentet mig uden grund og min tid nok skal komme. Jeg gør mit for at presse Casper Højer og hjælpe holdet når der er brug for det, siger Alex Gersbach.

Der er ingen garantier i fodbold. Men det kræver ingen doktorgrad at regne ud, at Gersbach er hentet til AGF for at stå klar når og hvis Casper Højer Nielsen bliver hentet af en af de bejlere, der har haft snøren ude efter backen i de seneste transfervinduer.

Annonce

Australiere og fodbold

Selvom Alex Gersbach har mere end en håndfuld landskampe på CVet, er han stadig et ubeskrevet blad i Danmark.

Men han er ikke meget for selv at sætte ord på sin egen spillestil over for de mange AGF-fans, der stadig har til gode at se ham i aktion.

- Den slags gør jeg mig helst ikke i. Jeg lader mit spil snakke for mig ... Men altså, jeg er jo australier. Så jeg kan ikke spille fodbold, men jeg kan løbe hurtigt, tackle og er god til at bruge min fysik, griner australieren.

Humøret er højt endnu.

Og på onsdag kommer Alex Gersbach endelig i kamp for AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce